Ordlista med förklaringar

Smslån » Ordlista med förklaringar

Vad innebär egentligen ett snabblån? Och hur går det till när du vill låna pengar genom ett kreditkonto? Ibland är det inte lätt att hänga med i alla ekonomiska uttryck, ord och termer. Vi har gjort det enkelt för dig och skapat en översikt av vad olika tjänster betyder och innebär.

Läs gärna och återkom till oss om det är något du vill få förklarat närmare. Vi hjälper dig i snabbt i vår kundtjänst.

Våra vanligaste lånetyper och deras innebörd

Det finns många ord på mindre lån som du kan ansöka om hos oss på Smspengar. Här är några av beteckningarna som är värda att känna till och förstå.

  • Låna pengar – när du behöver låna pengar finns det flera saker du bör känna till. Till exempel hur återbetalningen fungerar, stegen till att ansöka om ett lån och få det beviljat samt vilka krav vi ställer på våra låntagare.
  • Snabblån – Korttidslån med förenklad utbetalning. Hos oss kan du ansöka om ett snabblån på upp till 30 000 kronor och åtnjuta en flexibel återbetalning. Du ansöker på vår hemsida.
  • Privatlån – Ett privatlån är likt ett snabblån men kan variera i summa, från lågt till högt. När du ansöker om ett privatlån bestämmer du själv löptid och summa, och ingen frågar vad du ska ha pengarna till.
  • Blancolån – Ett annat ord för ett lån utan säkerhet. Används ofta för att samla andra lån eller för att täcka upp för en tillfällig ekonomisk kris. Går att ansöka om hos oss på Smspengar.
  • Mikrolån – Ett mikrolån är ett lån på en mindre summa som finns för att till exempel täcka upp för ett inkomstbortfall eller en oförutsedd händelse då något gått sönder.
  • Smålån – Ett smålån är precis som det låter, ett mindre lån. Det ansöker du om online och får beviljat ifall du uppfyller våra trygghetskrav.
  • Konsumtionslån – Ett lån för konsumtion kan gå till alla de saker du själv vill lägga pengar på. Kanske en renovering eller en ny garderob. Hos oss kan du tryggt ansöka om ett konsumtionslån.
  • Nätlån – Ett nätlån är ett flexibelt lån du kan ansöka om hos oss. Du kan få beviljat ett nätlån på högst 30 000 kronor, om du uppfyller de villkor och krav vi ställer – för din säkerhets skull.
  • Båtlån – Ett lån med fokus på att köpa en båt kan du ansöka om hos oss. Vi beviljar lånebelopp upp till 30 000 kr.
  • Husvagnslån & husbilslån – Är ett lån med fokus på en investering i friheten med en husvagn eller husbil. Husvagnslån / Husbilslån med hjälp av kreditkonto är vad vi erbjuder.

Eftersom vi värnar om din trygghet ekonomiskt gör vi alltid en bedömning innan vi eventuellt godkänner en ansökan om lån. Om du inte får lånet beviljat kan du alltid göra om ansökan vid ett senare tillfälle, efter att du sett till att villkor och krav är uppfyllda. Det kan vara att ett tidigare lån är fullt återbetalt, eller att en betalningsanmärkning preskriberas.

Kreditkonto – vad innebär detta?

Kreditkonto eller kreditlån fungerar som ett kreditkort – fast på nätet. Med andra ord är det ett flexibelt snabblån som du själv styr över. Vill du lära dig mer om tjänsten? Ta del av informationen vi länkar till nedan.

Kreditlån på nätet – Här skriver vi allt om hur ett kreditlån på nätet fungerar. Läs mer om kreditkonto och att du endast betalar ränta för den summa du väl använder i krediten.

Så fungerar vår kontokreditKrediten passar för dig som behöver låna pengar, men inte vet hur mycket du kommer behöva. Du gör uttag endast på det belopp du behöver för tillfället – och betalar bara ränta på den delen du använder.

Ett kreditinstitut att lita på – På denna sida kan du läsa mer om hur vi tänker när det kommer till våra kunders trygghet. Vi vill att du ska kunna betala tillbaka det du lånat, utan att det orsakas problem för dig.

Ansökan om kreditlån – Här kan du läsa mer om de krav vi ställer på våra låntagare för att de ska få beviljas ett lån. Att veta dessa i förväg sparar dig tid, så att du vet om det är lönt att lägga tid på att fylla i en ansökan och skicka in.

Vill du veta mer?

Vill du lära dig mer om våra tjänster och hur vi arbetar? Då tipsar vi dig att antingen kontakta oss via vår kundtjänst – eller läsa vidare här där vi listar de vanligaste frågorna med tillhörande svar.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade