Få tillgång till vår flexibla kontokredit

Vår online kredit, även kallat kontokredit är en kredit på upp till 30 000 kronor som kan återbetalas i små månadsbetalningar

  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Ansök en gång, låna flera
  • Flexibel återbetalning
  • Ingen UC-registrering

Hur mycket vill du ta ut ur din kredit?

Lånebelopp

10 000 kr

Betala 600 kr / månad
Se exempel på betalningsplan
Ansök om kredit

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.04%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 månadsavgifter.

Kontokredit - För dig som vill ha ett flexibelt lån

Vårt kreditkonto passar dig som behöver låna pengar tillfälligt men inte vet hur mycket du kommer att behöva. Gör uttag på det belopp du behöver för tillfället, betala endast ränta för den utnyttjade delen och välj själv hur snabbt du vill betala tillbaka.

Som ett kreditkort på nätet som du alltid har tillgång till oavsett vilken enhet du är på

Betala lägsta belopp per autogiro från 250 till 2 300 kronor per månad beroende på din skuld

Inga dolda avgifter, få tillbaka 30 % av räntan! Transparant prissättning, inga överaskningar

Använd ditt konto när det passar dig!

Hos oss hittar du en modern kredit

1. Fyll i låneansökan

Välj hur mycket du vill utnyttja, se över kostnaden och fyll i vårt formulär.

2. Identifiera dig

Du identifierar dig säkert och enkelt med BankID eller genom att skicka in id-handlingar.

3. Pengar på ditt konto!

Vi hanterar din ansökan så snabbt vi bara kan, pengarna överförs sedan till direkt ditt konto.

ANSÖK OM DIN KREDIT NU

Hur mycket kan jag låna?

Testa vår smidiga låneindukator för att se hur mycket du kan utan att vi behöver göra en kreditupplysning på dig.

Hur mycket kan jag låna?

När har jag pengarna efter ett uttag?

Om du har fått meddelande om godkänt uttag kommer vi direkt betala ut till dig oavsett om det är helg eller kväll. Vi har direktubetalning till 95 % av våra kunder.

Handelsbanken/Nordea/SEB/Swedbank

Om du har någon av ovanstående bank har du pengarna inom fem minuter efter att ditt uttag har blivit godkänt, även kvällar och helger. Observera att vi endast beviljar låneansökningar under våra öppettider.

Övriga banker

Om ditt uttag är godkänt innan 13:00 kommer pengarna dyka upp hos dig runt 17 samma bankdag, för uttag efter 13:00 gäller nästakommande bankdag.

Ovan gäller om du har fått godkänt på uttag och om det inte är något förhinder som hindrar oss från att fullfölja ovanstående rutiner. Om det är något förhinder hittar du det under driftstatus.

Vanliga frågor om vår kontokredit

Vad är räntan på krediten?

Den nominella räntan för kontokrediter är 44,00 % (3.67 % i månadsränta). Ett typiskt uttag av 15 000 kronor som betalas av på tolv månader med samma belopp varje månad (1 644 kr) uppgår den effektiva räntan till 71,05%. Totalt att betala 19 725 kr

När får jag svar på min ansökan?

En ansökan om kredit kan göras när som helst på dygnet, varje dag i veckan. Efter slutförd ansökan får du utan dröjsmål ett lånebeslut under våra öppettider, helgfria vardag 8 till 16.

Vi betalar sedan ut ditt första uttag till ditt bankkonto så fort vi har lämnat ett positivt beslut på din ansökan.

När betalas uttag ut?

När du har fått ett godkänt kreditbeslut betalar vi omedelbart ditt utvalda uttag till ditt bankkonto. Beloppet överförs till konton hos Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank samma dag. Överföringen till andra bankers konton tar en bankdag.

Du kan du göra uttag när som helst och var som helst, om du har någon bank som vi har direkt överföring till så har du pengarna oavsett om det är helg eller stängt i kundtjänsten.

Observera att det ibland finns en försening i banktjänster eller problem som också påverkar våra tjänster.

Under vår sektion driftstatus kan du se våra system statusar som kan påverka uttag.

Varför nekas mitt uttag?

Kontrollera att alla fakturor är betalda, obetalda fakturor hindrar uttag. Din ekonomi kan ha förändrats och du inte längre är kreditvärdig. Din kreditgräns kan även vara förbrukad, detta kan du så i mina sidor eller genom att kontakta kundtjänst.

Varför kan jag inte använda hela min kreditgräns?

Är du en ny kund eller har varit sen med ett lån tidigare kommer du max kunna ta ut 10 000 kronor första gången.

När du har visat att du kan betala tillbaka i tid får du helt enkelt tillgång till mer utrymme i steg av din kredit. Detta gör vi som ett led i att vara en trygg och ansvarstagande kreditgivare genom att förhindra överbelåning.

Hur betalar jag tillbaka?

Månadens uttag, avgifter och ränta faktureras en gång per månad, fakturan skickas ut den 14:e och skall betalas den 28:e via autogiro. Vi fakturerar dig det minsta månadsbeloppet vilket är beroende av din skuld. Du hittar beloppet på mina sidor. Du kan sedan välja att extra betala valfritt belopp om du önskar som en extra betalning.

Du kan också betala i förskott. Du kan få aktuellt belopp som ska återbetalas från vår kundtjänst: tfn 018 71 00 02 eller info@smspengar.nu

Läs mer om att betala tillbaka här.

Kan jag få fakturan via e-post istället för pappersfaktura?

Ja. Fakturor kan också erhållas via e-post. Efter att ha valt en elektronisk faktureringsmetod kommer en traditionell pappersfaktura inte skickas till din adress.

Var vänlig notera att eventuella påminnelser skickas alltid per post till din folkbokföringsadress.

Jag har inte fått min faktura, ska jag ändå betala?

Ja. Om du inte har fått en faktura bör du kontakta kundtjänst. Även om du inte har fått fakturan är det upp till dig att ta reda på inbetalningsuppgifter.

Om du har valt att få fakturan per e-post, kontrollera alltid om fakturan har kommit till din skräppost.


Har du mer frågor? Titta in på vår sektion frågor och svar eller kontakta kundtjänst

Gör uttag från ditt kreditkonto från valfri enhet


Via hemsidan

Uttag görs till ditt bankkonto genom att logga in på mina sidor. För att göra uttag måste du ha utrymme kvar på din kredit.


Via telefon

Uttag kan göras direkt med vår kundtjänst om du har bankID. Vänligen ring till 018 - 71 00 02 så hjälper vi dig.

Låna ansvarsfullt

När du söker en kredit skall du inte låna mer än vad du vet med dig att du kan återbetala. Titta gärna en extra gång på kostnaden per månad om din ekonomi klarar av lånet. Om förfallodatumet på din faktura närmar sig och du vet med dig att du inte kommer kunna betala fakturan i tid kan du kontakta oss så kan vi tillsammans hitta en passande lösning på din situation. Här kan du läsa mer om betalningsproblem och hur du kan få hjälp.

Vad kostar det att låna?

Hos oss kan du själv välja den takt som passar dig för tillfället. Du kan även välja att betala helabeloppet du har utnyttjat på en gång eller välja att delbetala dina uttag. Hur stor din månadsbetalning blir bestämmer du själv så länge du betalar det lägsta beloppet som återfinns på fakturan.

Månadsräntan är 3.67 % på utnyttjad kredit, uppläggningsavgift 280 kronor, uttagsavgift 95 kronor och avi/månadsavgift 45 kronor. Nedan följer exempel på återbetalning av uttag

Exempel på betalningsplan

Välj ditt belopp och önskad återbetalningstid för att se exempel på betalningsplan

Välj utnyttjat belopp

10 000 kr

Välj lånetid

12 månader
Ansök om flexibel kredit

Ovan ser du exempel på betalningsplaner där du betalar minsta belopp och sedan löser skulden sista månaden. Observera att detta endast är exempel och krediter är löpande och kan betalas av när som helst.

OBS! I ovan exempel gör vi antagandet att du endast gör ett uttag och att det alltid är 30 dagar mellan betalningstillfällerna. Beroende på när du har gjort ditt uttag kan räntan vara högre/lägre och likaså amorteringen. Det är vanligast att man inte har någon räntebetalning på den första aviseringen. Vilket medför till en större amortering på den första aviseringen. Ovan skall endast ses som exempel för att förstå hur lånet betalats.

Väljer du själv att betala mer än minsta belopp kommer avbetalningen att ske snabbare och du betalar därmed mindre ränta. Gör du ett nytt uttag så räknas minsta belopp om till den nya skulden.

För den första månaden debiteras det en uttagsavgift om 95 kronor samt 280 kronor i uppläggningsavgift. Varje månad debiteras en avi/månadsavgift om 45 kronor.

Omdömen från våra kunder

Nedan visas omdömen från kunder som har använt vår tjänst. Trustpilot är en oberoende omdömessajt.


Villkor: Smspengar är ett varumärke som tillhör GF Money Consumer Finance Aktiebolag med Organisationsnummer: 556876-2578. För att få låna pengar via Smspengar krävs det att du har fyllt 18 år, är svensk medborgare och blir godkänd enligt den kreditprövning Smspengar tillämpar. De kostnader som tillkommer på respektive lånebelopp är räntan som baseras på aktuellt lånebelopp, en uppläggningsavgift om 280 SEK, uttagsavgift om 95 SEK, avgift för betalningsfri månad om 95 SEK och en avi/månadsavgift om 45 SEK. Vid utebliven eller försenad återbetalning utgår en första påminnelseavgift om 60 SEK efter fem dagar från förfallodatum, om inte påminnelsen betalas påläggs den missade månadskostnaden på nästkommande avisering. Om andra aviseringen blir obetald utgår en andra påminnelse om 60 SEK efter fem dagar från förfallodatumet. Om låntagaren är sedan mer än en månad i dröjsmål med betalning av ett belopp som överstiger fem procent av kreditfordringen och dröjsmålet avser två eller fler poster som förfallit vid olika tidpunkter sägs krediten upp. Vid uppsägning måste krediten regleras inom 30 dagar. I de fall krediten inte regleras vid uppsägning kommer krediten att hänföras till inkasso där det utgår ytterligare en inkassoavgift på 180 SEK. Om ingen inbetalning har kommit efter inkassokravet (löptid 10 dagar) går ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten (ytterligare avgift om 680 kr) vilket kan innebära att du får en betalningsanmärkning.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Information om våra lån – vi erbjuder en revolverande högkostnadskredit – Vi erbjuder inga lån med 60 dagar eller lägre löptid - Min. Återbetalning 8 månader - Max. Återbetalning 180 månader - Max. effektiv årsränta 718,88 % (1000 kr kreditgräns). Max. nominell årsränta 44,00 %. Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.04%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 månadsavgifter.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade