Betala tillbaka ditt korttidslån eller din flexibla kredit

Start » Betala tillbaka ditt korttidslån eller din flexibla kredit

Det är mycket viktigt att du betalar tillbaka ditt lån i tid för att undvika extra kostnader. Betalar du även i tid belönar vi dig med rabatter och erbjudanden.

Betala tillbaka flexibel kontokredit

Varje månad får du en månadsfaktura på det lägsta beloppet att betala. Denna kommer antingen per e-post eller till din folkbokföringsadress, du kan välja detta när du ansöker om krediten. Denna betalning skall göras senast på förfallodatumet. Om du har medgivit till autogiro dras det lägsta beloppet automatiskt varje månad den 28:e. Om du har gjort uttag på 10 000 kronor kommer din månadsfaktura att ligga på 1 000 kronor & 600 kronor beroende på vad du har för avtal. Om du följer betalningsplanen genom att betala lägsta belopp att betala varje månad kommer din månadsfaktura bli mindre och mindre varje månad.
Du måste betala minst det beloppet för att fakturan inte ska gå vidare till påminnelse. Men du kan även välja att betala ett högre belopp och betala av skulden snabbare. Du kan självklart även lösa hela skulden när som helst, kontakta oss då eller följ instruktionerna på mina sidor.

Vad händer om jag inte kan betala min månadsfaktura?

Om du inte kan betala din månadsfaktura kommer det att läggas på påminnelseavgift och förseningsavgift på din nästkommande månadsfaktura. Om du inte betalar kommande månadsfaktura som kommer innehålla din tidigare månadskostnad med avgifter. Betalas inte den månadsfakturan kommer din kredit att sägas upp. Du har sedan fyra veckor på dig att lösa skulden du är skyldig oss.
Om du inte betalar på uppsägelse kommer ärendet gå vidare till inkasso. Om du inte betalar ärendet på inkasso kommer den att gå vidare till kronofogden. Betalas inte skulden där kommer du få en betalningsanmärkning som försämrar dina möjligheter att hyra lägenhet, skapa bankkonto, få kontokort, få nya krediter eller liknande för de kommande tre åren.
 

Betala tillbaka ett korttidslån / snabblån

Våra lån på en månad

Från och med dagen du får utbetalning har du 30 dagar på dig att betala tillbaka beloppet du har lånat och räntan för lånet. Efter några dagar får du en faktura, om du har valt e-postfaktura kommer fakturan direkt till din e-postadress som du har angett i ansökan, har du inte valt detta kommer de hem till din folkbokföringsadress. Oavsett om du väljer att få fakturan per e-post eller hem till dig kan du alltid hitta fakturan genom att logga in på mina sidor. För att inte missa inbetalningen rekommenderar vi att du lägger in fakturan för betalning redan när du får fakturan.

Lån på två, tre eller fyra månader

För våra lån tagna på över en månad betalar du av skulden på lika stora delar varje månad. Så om du har lånat på tre månader kommer du få alla fakturor samtidigt och precis som för lånen på en månad kommer de på det sättet som du har valt att du vill ha dem.
Fakturorna förfaller sedan 30 dagar emellan varandra och samtliga fakturor består av en tredje del av ditt lånande belopp och en tredje del av den räntan det är för lånet. Som precis som du gör när du får hyres-avier och inte har autogiro så lägger du in dem för betalning så fort du har fått dem. På det sättet missar du inte någon betalning och kan få rabatter och erbjudanden för att du betalar tillbaka ditt lån i tid.
 
Ett exempel om du har lånat 3 000 kronor och valt att betala tillbaka det på tre månader så kommer dina fakturor ser ut så här.

FakturaBeloppFörfallodatum
Fakura ett1 275 kronor2018-01-27
Fakura två1 275 kronor2018-02-26
Fakura tre1 275 kronor2018-03-28

 

Vad händer om jag inte kan betala mitt korttidslån?

Om du inte betalar tillbaka ditt lån i tid skickas det en påminnelse till din folkbokföringsadress och då läggs det på ytterligare 185 kr (påminnelseavgift och förseningsavgift). Om du inte betalar påminnelsen skickas ditt lån till inkasso. När ärendet går till inkasso kostar det 180 kr ytterligare och det blir det även dröjsmålsränta på det obetalda beloppet, vilket för tillfället är på 36 %.

Och om du inte har betalat ditt inkassokrav så kommer ditt ärende gå vidare till kronofogden. När ärendet går till kronofogden kostar det 680 kr, och när ett ärende kommer till kronofogden kan det försämra dina chanser att få lån igen. Betalas inte ärendet hos kronofogden kan du få en betalningsanmärkning vilket försämrar dina möjligheter att hyra lägenhet, få nya krediter och liknande de närmaste tre åren.

Kan du inte betala i tid?

Innan din faktura förfaller kontakta kundtjänst så kan vi eventuellt komma överens om att förlänga ditt lån. När du kontaktar oss angående förlängning undersöker vi om det finns möjlighet att förlänga ditt lån eller inte. Vi godkänner endast förlängningar på lån där inget har förfallit. Om din faktura har förfallit kan vi komma överens om en avbetalningsplan så slipper du onödiga kostnader, för mer information angående avbetalningsplan se stycket nedan.
 

Avbetalningsplan

När ditt ärende har gått till inkasso och du inte kan betala tillbaka det på en gång är bättre om du hör av dig till vårt faktureringsbolag för att lägga upp en amorteringsplan. Beroende på ditt ärende och din totalskuld har du möjlighet att få en amorteringsplan på två till fyra tillfällen. Vi kan även neka dig om vi tycker att en avbetalningsplan inte är möjlig.

© Smspengar 2007 -2021 Alla rättigheter reserverade