Betala tillbaka ditt smslån / snabblån

Det är viktigt att du betalar tillbaka ditt lån i tid för att undvika extra kostnader.

Om du inte betalar tillbaka ditt lån i tid skickas det en påminnelse till din folkbokföringsadress och då läggs det på ytterligare 185 kr (påminnelseavgift och förseningsavgift). Om du inte betalar påminnelsen skickas ditt lån till inkasso. När ärendet går till inkasso kostar det 180 kr ytterligare och det blir det även dröjsmålsränta på det obetalda beloppet, vilket för tillfället är på 30%.

Och om du inte har betalat ditt inkassokrav så kommer ditt ärende gå vidare till kronofogden. När ärendet går till kronofogden kostar det 680 kr, och när ett ärende kommer till kronofogden kan det försämra dina chanser att få lån igen. Betalas inte ärendet hos kronofogden kan du få en betalningsanmärkning vilket försämrar dina möjligheter att hyra lägenhet, få nya krediter och liknande de närmaste tre åren.

Våra lån på 30 dagar

Från och med dagen du får utbetalning har du 30 dagar på dig att betala tillbaka beloppet du har lånat och räntan för lånet. Efter några dagar får du en faktura, om du har valt e-postfaktura kommer fakturan direkt till din epostadress som du har angett i ansökan, har du inte valt detta kommer de hem till din folkbokföringsadress. Oavsett om du väljer att få fakturan per e-post eller hem till dig kan du alltid hitta fakturan genom att logga in på mina sidor.

För att inte missa inbetalningen rekommenderar vi att du lägger in fakturan för betalning redan när du mottager fakturan. Då lägger du helt enkelt in bankgirot, ocr och summan och väljer att den ska dras på förfallodagen. Se sedan till att du har täckning på kontot när fakturan ska dras sen så slipper du extra onödiga kostnader.

Våra lån på 60 eller 90 dagar

60 dagars lån

För lån tagna på 60 dagar betalar du av lånet på två tillfällen, halva summan efter 30 dagar och den andra delen efter 60 dagar.

Här är det ännu viktigare att du lägger in fakturorna för betalning när du får dem. Du får båda fakturorna samtidigt precis som t.ex hyran. Lägg in de båda fakturorna för betalning med de inbetalningsuppgifter som står på båda fakturorna. Var noga med att sätta rätt förfallodatum på rätt fakturan för att varje faktura lever sitt egna liv och om du missar en av dem går den vidare till påminnelse och medför extra kostnader.

90 dagars lån

För lån tagna på 90 dagar betalar du av lånet på tre tillfällen, vid ansökningstillfället bestämdes din betalningsplan. Du kan se vad det kommer kosta dig per tillfälle om du tittar på våra priser.

Du får alla tre fakturor samtidigt och även här rekommenderar vi att du lägger in alla fakturor för betalning på din internetbank. Självklart ska delbetalningarna betalas i rätt ordning. Delbetalning 1 av 3 först och sedan tvåan och till sist trean. Den första fakturan betalas efter 30 dagar, den andra efter 60 dagar och den tredje efter 90 dagar.

Kan du inte betala i tid?

Innan din faktura förfaller kontakta kundtjänst så kan vi eventuellt komma överens om att förlänga ditt lån. När du kontaktar oss angående förlängning undersöker vi om det finns möjlighet att förlänga ditt lån eller inte. Vi godkänner endast förlängningar på lån där inget har förfallit. Om din faktura har förfallit kan vi komma överens om en avbetalningsplan så slipper du onödiga kostnader, för mer information angående avbetalningsplan se stycket nedan.
 

Avbetalningsplan

När ditt ärende har gått till inkasso och du inte kan betala tillbaka det på en gång är bättre om du hör av dig till vårt faktureringsbolag för att lägga upp en amorteringsplan. Beroende på ditt ärende och din totalskuld har du möjlighet att få en amorteringsplan på två till fyra tillfällen. Vi kan även neka dig om vi tycker att en avbetalningsplan inte är möjlig.

Ansök om lån

Kundtjänst öppettider

Helgfria vardagar: 08:00 - 18:00

Öppet för ansökningar 24 timmar om dygnet och 365 dagar om året.

GF Money Consumer Finance

BOX 1306, 751 43 Uppsala

Besöksadress: Östra ågatan 31, 753 22 Uppsala

556876-2578

018 71 00 02

info@smspengar.nu