Betala tillbaka din flexibla digitala kredit

Smslån » Betala tillbaka din flexibla digitala kredit

Det är mycket viktigt att du betalar tillbaka ditt lån i tid för att undvika extra kostnader. Betalar du även i tid belönar vi dig med rabatter och erbjudanden.

Betala tillbaka flexibel kontokredit

Varje månad får du en månadsfaktura på det lägsta beloppet att betala. Denna kommer antingen per e-post eller till din folkbokföringsadress, du kan välja detta när du ansöker om krediten. Denna betalning skall göras senast på förfallodatumet. Om du har medgivit till autogiro dras det lägsta beloppet automatiskt varje månad den 28:e. Om du har gjort uttag på 10 000 kronor kommer din månadsfaktura att vara från 700 kronor beroende på vad du har för avtal. Om du följer betalningsplanen genom att betala lägsta belopp att betala varje månad kommer din månadsfaktura bli mindre och mindre varje månad.

Du måste betala minst det beloppet för att fakturan inte ska gå vidare till påminnelse. Men du kan även välja att betala ett högre belopp och betala av skulden snabbare. Du kan självklart även lösa hela skulden när som helst, kontakta oss då eller följ instruktionerna på mina sidor.

Om du följer minsta belopp att betala är den minsta återbetalningstiden för en kredit åtta månader, den högsta återbetalningen är runt 180 månader. Allt beror självklart på hur mycket krediten utnyttjas, om krediten utnyttjas fullständigt är återbetalningstiden över 180 månader. Du kan flexibelt välja att betala snabbare än minsta månadskostnad om du önskar.

Vad händer om jag inte kan betala min månadsfaktura?

Om du inte kan betala din månadsfaktura kommer det att läggas på påminnelseavgift på din nästkommande månadsfaktura. Om du inte betalar kommande månadsfaktura som kommer innehålla din tidigare månadskostnad med avgifter. Betalas inte den månadsfakturan kommer din kredit att sägas upp om skulden är mer än 10 % obetald, är den under 10 % men över 5 % kommer du få en till månadsavisering innan kredit sägs upp. Du har sedan fyra veckor på dig att lösa skulden du är skyldig oss.

Om du inte betalar på uppsägelse kommer ärendet gå vidare till inkasso. Om du inte betalar ärendet på inkasso kommer den att gå vidare till kronofogden. Betalas inte skulden där kommer du få en betalningsanmärkning som försämrar dina möjligheter att hyra lägenhet, skapa bankkonto, få kontokort, få nya krediter eller liknande för de kommande tre åren.
 


Villkor: Smspengar är ett varumärke som tillhör GF Money Consumer Finance Aktiebolag med Organisationsnummer: 556876-2578. För att få låna pengar via Smspengar krävs det att du har fyllt 18 år, är svensk medborgare och blir godkänd enligt den kreditprövning Smspengar tillämpar. De kostnader som tillkommer på respektive lånebelopp är räntan som baseras på aktuellt lånebelopp, en uppläggningsavgift om 280 SEK, uttagsavgift om 49 SEK, avgift för betalningsfri månad om 59 SEK och en avi/månadsavgift om 45 SEK. Vid utebliven eller försenad återbetalning utgår en första påminnelseavgift om 60 SEK efter fem dagar från förfallodatum, om inte påminnelsen betalas påläggs den missade månadskostnaden på nästkommande avisering. Om andra aviseringen blir obetald utgår en andra påminnelse om 60 SEK efter fem dagar från förfallodatumet. Om låntagaren är sedan mer än en månad i dröjsmål med betalning av ett belopp som överstiger fem procent av kreditfordringen och dröjsmålet avser två eller fler poster som förfallit vid olika tidpunkter sägs krediten upp. Vid uppsägning måste krediten regleras inom 30 dagar. I de fall krediten inte regleras vid uppsägning kommer krediten att hänföras till inkasso där det utgår ytterligare en inkassoavgift på 180 SEK. Om ingen inbetalning har kommit efter inkassokravet (löptid 10 dagar) går ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten (ytterligare avgift om 680 kr) vilket kan innebära att du får en betalningsanmärkning.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade