Blancolån – Vad är det?

Smslån » Blancolån – Vad är det?

Blancolån

Behöver du köpa en ny bil eller renovera badrummet och har inte kapital att betala hela kostnaden på direkten? Det finns hjälp att få finansiellt genom att till exempel ta ett blancolån. Men vad är det?

Vad är ett blancolån?

Blancolån betyder att du tar ett privatlån utan säkerhet. Det kan du  på ett tryggt och säkert sätt ansöka om här hos oss på Smspengar. Ett blancolån utan säkerhet innebär att du får ta ett lån utan att lämna någon form av säkerhet, som till exempel vid bolån när du lämnar din bostad som säkerhet. Vi erbjuder snabba blancolån med lägre belopp, där du fort får pengarna på ditt konto, utan krångligheter. 

Blancolån utan UC

Att ta ett blancolån utan UC betyder att kreditupplysningen som görs inte registreras hos UC. Du slipper alltså inte undan en kreditupplysning helt och hållet, men den kommer inte att påverka din kreditvärdighet. En kreditupplysning måste tas eftersom att vi som långivare tar en risk när vi lånar ut pengar och behöver därför ha någon form av säkerhet som visar att personen som ansöker om lånet har tillräckligt god ekonomi för att kunna betala tillbaka.

Skillnad blancolån och privatlån

Det enkla svaret är att det inte finns någon större skillnad på blancolån och privatlån. Det är mer eller mindre samma typ av lån. Tar du ett privatlån utan säkerhet är det detsamma som ett blancolån. Skulle du däremot ta ett privatlån med säkerhet skiljer de sig åt. Då är det bolån eller billån man pratar om och de lånen hittar du hos storbanker.

Blancolån ränta

Det finns såklart en ränta på blancolån. Det varierar rätt kraftigt för blancolån räntor  beroende på långivare. Räntan ligger oftast på 2,95% och uppåt. Den kan sträcka sig så högt som 29,95% hos vissa.

När du ska ansöka om ett lån är det viktigt att du är uppmärksam och hittar den långivare som erbjuder blancolån med bäst ränta just när du ska låna pengar. Ett blancolån bästa räntan innebär i det här fallet att det är det blancolån med lägst ränta. Ju lägre ränta du har desto bättre för dig som låntagare. 

Ett blancolån med lägre belopp på Smspengar

Låna till din semesterresa, till kökets renovering, den nya sängen eller för att ersätta en trasig tvättmaskin. Du kan inte förutse alla kostnader som kan uppstå i livet och ibland kan oväntade kostnader dyka upp. Du lånar till det du själv vill och vi ställer inga frågor om ändamålet för blancolånet. Däremot ställer vi andra frågor. Bland annat om du är myndig, svensk medborgare och huruvida du på ett tillförlitligt sätt kan identifiera dig. Det är för att lånet ska bli så säkert som möjligt. Vi förmedlar inte lån som kan försätta dig i en svår, ekonomisk situation och heller inte till personer som inte kan identifiera sig. Det säkerställer att lånet är tryggt och att ingen kan ta ett lån i ditt namn.

Blancolån bra eller dåligt?

Blancolån är inte dåligt om du har de ekonomiska förutsättningarna för att kunna ta ett lån. Den här typen av lån tas oftast när oförutsedda kostnader uppstår eller om du till exempel behöver låna pengar till mindre renoveringar av din bostad.

Det är viktigt att tänka efter innan du har ett blancolån. Har du de ekonomiska förutsättningarna för att kunna betala av det? Har du det så är absolut ett blancolån ett bra alternativ om du behöver pengar för oförutsedda kostnader. Men du måste se till att din ekonomi kommer att täcka dina nuvarande utgifter och de framtida utgifterna som du kommer betala per månad efter att du har tagit ett lån.

Det är även viktigt att du tar med räntan för lånet i beräkningen för kostnaden av lånet. Tar du ett blancolån med låg ränta kommer den totala kostnaden att bli lägre än om du tar ett som har en högre ränta. 

Ansöka om blancolån

Hur får du dina pengar? För att ansöka om blancolån behöver du först fylla i en låneansökan online, det gör du via vår hemsida. Använd din laptop, mobil eller surfplatta och skriv i de uppgifter som krävs, bifoga det vi frågar efter och identifiera dig. Sen när vi granskat din ansökan får du svar om lånet har blivit godkänt.

Ansök om blancolån online! Gör en ansökan på här på Smspengar och få svar direkt.

Kraven för att ta ett blancolån hos oss

Givetvis måste vi ställa en del krav på dig som potentiell låntagare. Annars vore vi ingen ansvarsfull långivare, som vi vill vara. Smspengar särskiljer sig på marknaden för att vi med våra lånevillkor vill ta ansvar och vara trygga på en lånemarknad som präglas av osäkerhet. När du ansöker om ett lån hos oss garanterar vi en granskning av din ekonomiska situation i sin helhet, därför kan vi inte acceptera skuldsaldo, utmätningsförsök eller betalningsanmärkningar i ditt namn. Fler krav vi ställer är bland annat följande:

  • Du ska ha en deklarerad inkomst
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige sedan flera år
  • Du ska ha ett bra ekonomiskt utgångsläge
  • Du ska vara mellan 18 och 72 år
  • Du ska ha ett svenskt mobilnummer och en e-postadress

Andra krav är att du inte får ha ett aktivt ärende hos Kronofogdemyndigheten. Detta för att garantera din säkerhet när du ansöker om lån hos oss. Hur mycket deklarerad inkomst du bör ha beror på det önskade lånebeloppet, din historik och övrig ekonomisk information. 

Blancolån inkomst

För att förtydliga så har du möjlighet att ta blanco lån utan fast anställning, men som vi nämner här ovanför så måste du ha en deklarerad inkomst och ett bra ekonomiskt utgångsläge för att få det beviljat. 

Återbetalning

Att ta ett blanco lån innebär också att du måste betala tillbaka lånet. Oftast brukar en låntagare betala av lite av lånet varje månad, detta betalningssätt kallas för amortering. Amortering är den summa på lånet som du betalar av varje månad. Sedan tillkommer då även räntan och andra avgifter som långivaren kan ta ut. 

Ett blancolåns ränta kan både vara fast och rörlig. Det är vanligast att man har en rörlig ränta. Det innebär att räntan kommer att förändras under tidsperioden och det belopp som betalas varje månad kan gå upp och ner. Men eftersom att du betalar av lånet varje månad så minskar månadskostnaden då lånesumman kommer att bli mindre och mindre.

Du kan även lösa blancolån i förtid. Har man tagit ett lån har man rätt att betala av det i förtid om man har möjlighet till att göra det. Är räntan rörlig kommer det inte att kosta något extra att betala av lånet. Att lösa blancolån i förtid innebär då att du betalar av lånet innan avbetalningsperioden är slut och då avslutas lånet på direkten. Genom att betala av i förtid kommer du att spara pengar på räntan. Så har du möjlighet att betala av lånet tidigare ska du göra det! Du sparar både pengar och ditt kreditbetyg blir bättre då du får en skuld mindre.

Välkommen till oss på Smspengar!

Är det första gången du ansöker om ett lån hos oss? Vi finns tillgängliga på både chatt och telefon samt mail om du behöver hjälp. Ta ett säkert och trygg lån hos oss!


Villkor: Smspengar är ett varumärke som tillhör GF Money Consumer Finance Aktiebolag med Organisationsnummer: 556876-2578. För att få låna pengar via Smspengar krävs det att du har fyllt 18 år, är svensk medborgare och blir godkänd enligt den kreditprövning Smspengar tillämpar. De kostnader som tillkommer på respektive lånebelopp är räntan som baseras på aktuellt lånebelopp, en uppläggningsavgift om 320 SEK, uttagsavgift om 49 SEK och en aviavgift om 35 SEK. Vid utebliven eller försenad återbetalning utgår en första påminnelseavgift om 60 SEK efter fem dagar från förfallodatum, regleras inte månadsfakturan vid nästa amorteringstillfälle kan kredit komma att sägas upp. Vid uppsägning har du 30 dagar på dig att lösa din skuld, om du ej löser din skuld skickas ärendet till inkasso och ytterligare 180 SEK debiteras som inkassoavgift. Om ingen inbetalning har kommit efter andra påminnelsen (inkasso) går ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten (ytterligare avgift om 680 kr) vilket kan innebära att du får en betalningsanmärkning.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Information om våra lån – vi erbjuder en revolverande högkostnadskredit utan fast löptid - Min. Återbetalning 4 månader - Max. Återbetalning 91 månader – Max. effektiv årsränta 77,75 %. Max. nominell årsränta 39,3 %. Exempel: Effektiv ränta för uttag om 15 000 kronor i 12 månader där krediten betalas med minst att betala under de första 11 månaderna och resterande del av kreditbeloppet sista månaden uppgår den effektiva räntan till 56,73%. Totalt att betala 20 996 kr (ca 1 750 kr per månad).

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade