Sms-lån hos Smspengar!

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


 • Som ett kreditkort i din mobil
 • Besked direkt helt utan UC
 • Direktutbetalningar 24/7
 • Låna 1 000 - 30 000 kr
 • Flexibel återbetalning

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e November

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2021-01-04):
En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 39.8 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 787 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 58,91 %. Totalt att återbetala 21 430 kr

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.


Sms-lån på ett modernt sätt

Smspengar grundades i Uppsala 2007 och är en av Sveriges äldsta aktörer inom smslån och flexibla krediter. Vi har lång erfarenhet av kreditgivning och våra smslån har hjälpt många nöjda kunder att lösa sina oförutsedda utgifter.

Allt tydligt utan konstigheter

Vi erbjuder en kontokredit på upp till 30 000 kronor som fungerar som ett kreditkort, fast på nätet. Där fokus ligger på en produkt som är transparant.

En anonym tjänst

Vi erbjuder en tjänst som är anonym under förutsättningar att ingen har tillgång till ditt bankkonto, din e-postadress och att du är registrerad hos kivra

Flexibelt lån

Hos oss har du möjligheten att själv styra över dina uttag och hur snabbt du vill återbetala. Betala lägsta månadskostnad eller välj att amortera av din skuld snabbare, du bestämmer.

Lån från en seriös kreditgivare

Vi är en seriös kreditgivare med mångårig erfarenhet, vi är under tillsyn utav Finansinspektionen och Konsumentverket och har tillstånd att bedriva konsumentkrediter.

Så tycker kunderna som har lånat av oss

Omdömen från Trustpilot som är en oberoende aktör för kundupplevelser.

Trygga din ekonomi med vårt utgiftsskydd

Med Smspengars utgiftsskydd kan du försäkra dina fasta utgifter om arbetslöshet eller sjukdom påverkar din ekonomiska trygghet.

 • Skattefri ersättning i upp till 12 månader
 • Olycksfallförsäkring vid dödsfall
 • Ingen bindningstid
Läs mer och ansök

Ta en paus, använd vår betalningsfria månad

Hos Smspengar kan du ansöka om att få två betalningsfria månader per år som kan användas om du behöver en paus en månad.

 • När du behöver använda pengar till annat
 • Två betalningfria månader per år
 • Undvik förseningar vid högre utgifter
Läs mer och ansök

Ansök om smslån / kreditkonto

Tänk på att det du lånar måste betalas tillbaka. Låna inte mer än vad du kan betala tillbaka.
Hos oss kan du skapa ett konto där du själv kan styra över din kredit.
Gör uttag, ansök om höjning av din kredit, betala tillbaka. Allt tydligt!

 • 1

  Välj ditt önskade uttagsbelopp

  Först väljer du ditt första uttag som du vill utnyttja i samband med att du blir beviljad en kredit. I samband med att du väljer ditt första uttag kan du läsa igenom vad det kommer kosta dig och vad din månadskostnad kommer vara. Vi strävar efter att allt ska vara tydligt för dig, vi har inga dolda kostnader.

 • 2

  Ansök och få besked

  Skapa ditt konto hos oss och fyll i ansökan. Att fylla i ansökan tar inte mer än några minuter och är enkelt att förstå. Vår omtyckta kundtjänst hjälper dig gärna att fylla i din ansökan! Ansökan skickas sedan säkert till oss och du får ett förhandsbesked direkt på skärmen.

 • 3

  Ta emot pengar

  Efter att du har blivit beviljad din kredit betalar vi ut det första uttaget du önskade vid skapandet av kontot. Pengarna betalas sedan ut direkt till ditt konto och finns tillgängliga på ditt konto direkt om du har Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank. För övriga banker, inom en bankdag. Efter ditt första uttag kan du ta ut pengar själv via vår användarvänliga kontrollpanel. Vår kontrollpanel fungerar på alla dina enheter oavsett om det är en mobil, dator eller surfplatta.

 • 4

  Betala tillbaka

  Återbetalningen av alla uttag görs via autogiro och du betalar betalar lägsta beloppet, beloppet beror på hur stor skulden är. Om du vill betala snabbare kan du hitta alla inbetalningsuppgifter direkt på kontrollpanelen. Du kan utan extra kostnad betala en extra amortering när du önskar eller betala av det helt. Du bestämmer själv.

Låna upp till 30 000 kronor, betala i din egen takt!

Smspengar - Kontokredit upp till 30 000 kr

Varför smslån / kontokredit hos Smspengar?

Som ett kreditkort på nätet

Vår produkt är en flexibel kontokredit (tidigare smslån), där du får ett kreditutrymme precis som ett vanligt kreditkort. Du kan sedan utnyttja ditt utrymme men du betalar endast för det belopp du har använt. Som förval betalas krediten per autogiro och månadskostnaden är beroende på din skuld (Använt belopp plus ränta och avgifter). Men du har alltid möjligheten att öka din amortering och betala av din skuld när som helst utan extra kostnad.

Inget krångel eller pappersarbete

Hos oss hittar du inga krångliga formulär som är en mil lång, vi frågar bara efter det nödvändigaste. Vår produkt bygger på modern teknik och allt sköts direkt på nätet, vi skickar inga onödiga papper hem till dig för att du ska skriva på. Du godkänner allt direkt på vår hemsida!

Tryggt och säkert

Att du ska känna dig trygg när du lånar av oss är något av en hjärtefråga hos oss. Vi skyddar din integritet och din data med hjälp av modern teknik och vi har även yppandeförbud om allt som rör ditt konto. Vi använder oss inte av UC så en kreditupplysningsförfrågan hos oss syns inte hos storbankerna och all kommunikation går elektroniskt om du önskar det.

Vi har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och vi har tillstånd att bedriva konsumentkreditgivning av Finansinspektionen och lyder under tillsyn av Finansinspektionen och Konsumentverket.

Smslån eller kontokredit?

Ett smslån eller kontokredit kan vara en hjälpande hand när du hamnat i en ekonomisk knipa, till exempel vid en oförutsedd utgift när något gått sönder hemma. Men vad är egentligen skillnaden mellan de två finansiella tjänsterna? Vi reder ut och förklarar.

Kontokredit som alternativ till smslån

En kontokredit är, till skillnad från smslån, en löpande kredit med en satt kreditgräns. Det fungerar som ett kreditkort gör, fast utan själva kortet. När du ansöker om en kontokredit och får en kreditgräns beviljad utbetalas hela beloppet till ett konto – och du får tillgång till pengarna direkt.

Det är smidigt att reglera summan du vill låna genom att dra i reglaget. Välj till exempel att låna 10 000 kronor för ett mindre kreditkonto att ha som buffert. Om du behöver en högre summa kan du ansöka om att få första uttaget på upp till 30 000 kronor. Se sedan tydligt priset på lånet och hur mycket du betalar tillbaka varje månad.

Fördelar med kontokredit

En stor fördel med kontokrediter är att du endast betalar för det du tar ut. Det gör att ett kreditkonto är närmast att betrakta som en inlånad buffert, som finns på plats likt en reserv. Behöver du inte låna en månad behöver du inte heller ta ut pengar från ditt kreditkonto – och då slipper du även onödiga lånekostnader.

 • Det är en ständig reserv du har tillgång till när du behöver det.
 • Du behöver inte oroa dig över oförutsedda utgifter.
 • Du betalar bara ränta på den summa av kredit du använder.
 • Återbetalningen sker i din egen takt. Dela upp eller amortera av.

Hur vill du betala tillbaka krediten?

Du bestämmer själv hur mycket du vill ta ut och hur snabbt du sedan vill betala tillbaka. Till exempel kan du betala den lägsta månadskostnaden varje månad och göra din avbetalning över en längre period. Du kan dessutom välja att amortera av skulden snabbt, exakt som du själv vill. Dessa alternativ gör att du på ett mer flexibelt sätt kan styra över din ekonomi – något som skiljer kontokrediten från ett regelrätt smslån.

Detta kännetecknar ett smslån

Ett smslån är ett mindre lån som även är känt under namn som mikrolån och snabblån. Det mindre korttidslånet ansöker du om helt utan säkerhet, i gengäld ska ett beviljat lån återbetalas relativt fort. Det som är kännetecknande för lånet är med andra ord den mindre summan, det snabba svaret om du fått godkänt på din ansökan eller inte – samt att du inte behöver lämna en säkerhet men däremot ska återbetala summan på kort tid. Beroende på belopp kan du behöva betala tillbaka lånet inom 30–90 dagar. Det hela beror även på återbetalningstiden du valt.

Är du befintlig kund hos en långivare som erbjuder smslån kan det bli enklare för dig att få lån. Då kan ansökan ske direkt via sms – därav namnet på lånetypen. Om du sköter din återbetalning som tänkt kan det i vissa fall även innebära att du kan höja taket på summan du får låna.

Jämbördiga låneprodukter

Detta är några av skillnaderna mellan de två olika alternativen på lånemarknaden. Lånetyperna är jämbördiga men många föredrar kontokredit eftersom det fungerar som ett digitalt kreditkort. Vad föredrar du?

När kommer pengarna?

 • Utbetalningar alla dagar i veckan oavsett tid
 • Direktutbetalning till 95 % av våra kunder

Efter du har blivit beviljad betalar vi direkt ut till ditt konto. Pengarna har du på kontot direkt om du har en av Sveriges storbanker. Använd verktyget nedan för att få en fingervisning om när pengarna kommer in på ditt konto. Detta förutsätter att du har ett godkänt uttag.

Du kan ha pengarna tidigast

kl 20

Ovan gäller om du är beviljad att det inte är något tillfälligt fel. Om det är något tillfälligt fel hittar du det under driftstörningar

Hur mycket kan jag låna?

 • Flexibelt utnyttjande
 • Upp till 30 000 kr

Vi erbjuder sms-lån och kontokrediter på upp till 30 000 kronor till både nya och återkommande kunder. Som grundkrav för vår kredit är att du måste du vara mellan 18 till 72 år, folkbokförd i Sverige de senaste fem åren, inneha ett svensk bankkonto och bli godkänd på en sedvanlig kreditprövning.

När du söker om lån ser vi till din framtida betalningsförmåga, men du får inte ha en betalningsanmärkning.

Se krav för att låna

Våra priser på smslån är tydliga!

 • Tydliga priser
 • Få tillbaka 30 % av räntan

När man ska ta ett lån är det väldigt viktigt att veta exakt vad det kommer att kosta dig. Vi presenterar därför alltid våra priser i hela kronor så att det blir så tydligt som möjligt. Vi har inte heller några dolda avgifter som årsavgifter, ansökningsavgifter eller liknande. På vårt kreditkonto kan du även få tillbaka 30 % av räntan vid skatteåterbäringen tack vare ränteavdraget.

Priser på våra lån

Hittar du inte informationen du letade efter? Testa att göra en sökning

Nyheter om våra sms-lån och övriga artiklar

Hos oss hittar du nyheter och artiklar för våra sms lån men även tips för din privatekonomi.

Så gör du ditt långsiktiga sparande roligare
7 April, 2021

Att motivera sig själv till att komma igång med ett långsiktigt sparande är inte alltid enkelt. Den mänskliga hjärnan älskar… »

Läs mer
Så här gör du för att få bästa boräntan
25 January, 2021

Räntan på bolån kan variera mycket mellan olika banker och du kan spara tusenlappar varje månad på att jämföra bankerna… »

Läs mer
Jobben med en säker framtid
5 January, 2021

Är det dags att börja fundera på en ny karriär? Alla vill vi förnya oss ibland och att byta jobb… »

Läs mer
Dina rättigheter vid köp av varor online
5 December, 2020

Som konsument omfattas du alltid av konsumentköplagen när du handlar varor online och har därför vissa rättigheter både före, under… »

Läs mer
Hemligheten bakom en lyckad budget
5 November, 2020

Känner du ofta att pengarna inte räcker till i slutet av månaden? Ofta är det som ligger bakom det ojämna… »

Läs mer
Hetsjakt på stugor: ökning med 13 %
5 October, 2020

Glada tillrop på bostadsmarknaden för den som hade tänkt sälja stugan i år. Men du som skulle köpa får antingen… »

Läs mer

Villkor: Smspengar är ett varumärke som tillhör GF Money Consumer Finance Aktiebolag med Organisationsnummer: 556876-2578. För att få låna pengar via Smspengar krävs det att du har fyllt 18 år, är svensk medborgare och blir godkänd enligt den kreditprövning Smspengar tillämpar. De kostnader som tillkommer på respektive lånebelopp är räntan som baseras på aktuellt lånebelopp, en uppläggningsavgift om 280 SEK, uttagsavgift om 95 SEK, avgift för betalningsfri månad om 95 SEK, avgift vid höjning om kreditgräns om 150 kronor och en avi/månadsavgift om 45 SEK. Vid utebliven eller försenad återbetalning utgår en första påminnelseavgift om 60 SEK efter fem dagar från förfallodatum, om inte påminnelsen betalas påläggs den missade månadskostnaden på nästkommande avisering. Om andra aviseringen blir obetald utgår en andra påminnelse om 60 SEK efter fem dagar från förfallodatumet. Om låntagaren är sedan mer än en månad i dröjsmål med betalning av ett belopp som överstiger fem procent av kreditfordringen och dröjsmålet avser två eller fler poster som förfallit vid olika tidpunkter sägs krediten upp. Vid uppsägning måste krediten regleras inom 30 dagar. I de fall krediten inte regleras vid uppsägning kommer krediten att hänföras till inkasso där det utgår ytterligare en inkassoavgift på 180 SEK. Om ingen inbetalning har kommit efter inkassokravet (löptid 10 dagar) går ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten (ytterligare avgift om 680 kr) vilket kan innebära att du får en betalningsanmärkning.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Information om våra lån – vi erbjuder en revolverande högkostnadskredit – Vi erbjuder inga lån med 60 dagar eller lägre löptid - Min. Återbetalning 8 månader - Max. Återbetalning 180 månader - Max. effektiv årsränta 84,23 %. Max. nominell årsränta 39,80 %. Lånexempel (2021-01-04). En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 39.8 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 787 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 58,91 %. Totalt att återbetala 21 430 kr

© Smspengar 2007 - 2021 Alla rättigheter reserverade