Blancolån bilköp | Smspengar

Blancolån bilköp

Smslån » Blancolån – Vad är det? » Blancolån bilköp

Har du äntligen hittat bilen du vill köpa? Då är det dags att att avgöra hur bilköpet ska finansieras. Det finns många olika alternativ och här går vi igenom hur det fungerar när du valt att finansiera ditt bilköp med ett blancolån.

 

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver lämna något i pant när du tar lånet. Du kan ansöka om blancolån för bilköp hos oss på Smspengar. Vi erbjuder dig lån till ett mindre belopp där pengarna snabbt sätts in på ditt konto. Inga krångligheter!

Finansiera ditt bilköp med blancolån

När du tar ett så kallat blancolån för att kunna finansiera ditt bilköp behöver du inte lämna bilen du köper eller något annat som säkerhet för lånet. Du behöver inte heller ange vad pengarna från lånet ska gå till vid din låneansökan samt att det går snabbt att få pengarna utbetalade. Detta innebär att du kan köpa bilen från vem du vill, antingen från en privatperson eller från ett företag, och att du snabbt kan genomföra affären om det behövs.

Skillnad mellan blancolån och billån

När du jämför ett vanligt billån med ett blancolån för bilköp är den största skillnaden att du med ett blancolån kan använda de lånade pengarna till att köpa vilken bil som helst från vem du vill. Tar du ett billån finns det krav från långivaren på att du måste köpa bilen från en legitimerad bilfirma. Vilket inte gör det möjligt att köpa en bil från en privatperson.

 

En annan skillnad är att med ett billån finns det krav på kontantinsats när du ska köpa en bil. Oftast ligger kravet på kontantinsatsen på 20%. Vilket betyder att du själv ska kunna betala 20% av bilens totala kostnad på direkten, utöver lånet, för att kunna ha möjlighet att få ett billån beviljat.

 

Ett blancolån för bilköp är dyrare än ett billån. Eftersom att ett blancolån är ett lån utan säkerhet innebär det att långivaren tar en större risk när de lånar ut pengarna. Därför blir räntan vid denna typen av lån högre. Sedan ska lånet betalas tillbaka snabbare jämfört med ett billån, vilket kan vara en nackdel.

Ansök om blancolån för bilköp hos oss

Vill du ansöka om blancolån för ditt bilköp hos oss på Smspengar behöver du fylla i en låneansökan som du hittar på vår hemsida. Du kan fylla i ansökan via din mobil, surfplatta eller dator. I dokumentet svarar du på frågorna och bifogar det vi frågar efter samt identifierar dig. När din ansökan sedan är granskad kommer du få ett svar om ditt lån har blivit godkänt eller ej.

Våra krav

Det är inte lika hårda krav vid ansökan om blancolån för bilköp som vid en ansökan av billån. För att kunna ansöka om blancolån för ditt bilköp hos oss behöver du uppfylla dessa krav:

 

  • Du ska ha en deklarerad inkomst
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige sedan flera år
  • Du ska ha ett bra ekonomiskt utgångsläge
  • Du ska vara mellan 18 och 72 år
  • Du ska ha ett svenskt mobilnummer och en e-postadress

 

Vill du veta mer om hur du ansöker om ett blancolån för ditt bilköp? Kontakta oss på Smspengar.se så hjälper vi dig!


Villkor: Smspengar är ett varumärke som tillhör GF Money Consumer Finance Aktiebolag med Organisationsnummer: 556876-2578. För att få låna pengar via Smspengar krävs det att du har fyllt 18 år, är svensk medborgare och blir godkänd enligt den kreditprövning Smspengar tillämpar. De kostnader som tillkommer på respektive lånebelopp är räntan som baseras på aktuellt lånebelopp, en uppläggningsavgift om 320 SEK, uttagsavgift om 49 SEK och en aviavgift om 35 SEK. Vid utebliven eller försenad återbetalning utgår en första påminnelseavgift om 60 SEK efter fem dagar från förfallodatum, regleras inte månadsfakturan vid nästa amorteringstillfälle kan kredit komma att sägas upp. Vid uppsägning har du 30 dagar på dig att lösa din skuld, om du ej löser din skuld skickas ärendet till inkasso och ytterligare 180 SEK debiteras som inkassoavgift. Om ingen inbetalning har kommit efter andra påminnelsen (inkasso) går ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten (ytterligare avgift om 680 kr) vilket kan innebära att du får en betalningsanmärkning.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Information om våra lån – vi erbjuder en revolverande högkostnadskredit utan fast löptid - Min. Återbetalning 4 månader - Max. Återbetalning 91 månader – Max. effektiv årsränta 77,75 %. Max. nominell årsränta 39,3 %. Exempel: Effektiv ränta för uttag om 15 000 kronor i 12 månader där krediten betalas med minst att betala under de första 11 månaderna och resterande del av kreditbeloppet sista månaden uppgår den effektiva räntan till 56,73%. Totalt att betala 20 996 kr (ca 1 750 kr per månad).

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade