Vad händer 2015? - | Smspengar

Vad händer 2015?

20 January, 2015

Smslån » Nyheter » Vad händer 2015?

Efter att ha summerat 2014, har vi även valt att blicka framåt för att se vad 2015 har att erbjuda. Läs vidare – för att se vad framtiden har att komma med:

Många var det nog som andades ut när Statsminister Stefan Löfven gick ut med informationen att det inte blir något nyval. En fortsatt regeringskris hade kunnat påverka den svenska ekonomin, men nu går vi istället in i 2015 med väldigt små förändringar. Det är Alliansens budget som gäller, vilket innebär en höjd alkoholskatt, dyrare snus och cigaretter samt 1000 kronor extra att låna till den som är student.

Räntan oförändrad

Räntan har under 2014 varit låg och allting pekar på att den kommer att fortsätta vara det. Det som kan komma att påverka bolåneräntan är de skärpta amorteringskrav som tillkommer under 2015. De skärpta kraven kommer från Finansinspektionen och har tagits fram för att säkra den svenska ekonomin.

Nya mynt och sedlar till hösten

En spännande nyhet för 2015 är att Sverige till hösten inleder det största utbytet av sedlar och mynt som vårt land någonsin har skådat. Det är över 300 miljoner sedlar och hela två miljarder mynt som ska bytas ut. Och det är bara tiokronan som vi får behålla. Det är i oktober som de gamla sedlarna kommer börja bytas ut till nya. De nya lapparna (20, 50, 200 och 1000) kommer att prydas av Astrid Lindgren, Evert Taube, Ingmar Bergman och Dag Hammarskjöld. 2016 tillkommer även nya hundra- och femhundrakronorssedlar med motiv på Greta Garbo och Birgit Nilsson. Dessutom kommer vi då att byta enkronor och femkronor mot nya, och även få en helt ny två krona. Detta kan vara bra att komma ihåg, så att du inte missar att växla in din spargris.

http://www.dreamstime.com/-image14025493

Självklart kommer det att hända mycket mer under 2015 – men exakt vad vet vi inte än. Vad vi däremot vet är att vi på Smspengar kommer att fortsätta sträva mot att vara ett företag i framkant som alltid ger dig bästa förutsättningar att låna pengar.

God fortsättning, önskar vi på Smspengar.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade