Tryggare ekonomi i ett fåtal steg

2 June, 2017

Smslån » Nyheter » Tryggare ekonomi i ett fåtal steg

En oförutsedd händelse kan göra så att vem som helst måste låna pengar. Då är det bra att det finns trygga långivare och kreditinstitut som underlättar och hjälper att söka reda i din situation. Men trots detta är det alltid bra att spara pengar, så att du har en buffert att ta av. Här kommer några tips på hur du kan tänka för att få det att gå ihop.

Pengar är något som berör oss alla, på ett eller annat sätt. Alla har olika förutsättningar och olika erfarenheter, pengar är ett ämne som vissa älskar att prata om, samtidigt som andra mår dåligt av att bara höra ordet. Vad du kan göra är att börja tänka realistiskt kring just ekonomi och våga ta lån när du verkligen behöver – samtidigt som du hela tiden även ska försöka spara så mycket du kan för att underlätta för dig själv.

Jämför priser och lån

Det är viktigt att ha respekt för pengar och att hantera dessa med varsamhet. Tänk gärna två gånger innan du köper något och våga jämföra priser innan du tar ett lån. Några spartips för att få en bättre och tryggare ekonomi är att:

 • Spara, spara spara. Du vet inte när du får oväntade utgifter och detta är att ta ansvar.
 • Köp inte mer än du behöver, det är bara onödigt och din ekonomi blir lidande.
 • Våga pruta på banken och se över alla försäkringar, klarar du dig utan någon?
 • Se över om det är något du kan sälja på vinden, i källaren eller i någon garderob.
 • Betala räkningar och skulder – och i tid. Det gör att du sover bättre om natten och du slipper påminnelser eller ännu värre – en indrivning.

Pengar är inte allt i livet – och heller inte det viktigaste. Men det underlättar och gör ditt liv tryggare. Börja tänk lite mer hushållsekonomiskt så har du ett mindre problem att oroa dig över.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


 • Som ett kreditkort i din mobil
 • Besked direkt helt utan UC
 • Direktutbetalningar 24/7
 • Direktutbetalningar 24/7 *
 • Låna 1 000 - 30 000 kr
 • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade