Satsningar på att lära ut privatekonomi | Smspengar

Satsningar på att lära ut privatekonomi

10 April, 2016

Smslån » Nyheter » Satsningar på att lära ut privatekonomi

Vi på Smspengar skriver ofta om råd och tips på hur du kan förbättra din privatekonomi och hur du kan göra för att få ekonomin att gå ihop. Det är något som Sveriges gymnasieelever också ska få lära sig mer om tack vare en ny satsning som Finansinspektionen genomför i form av en tävling.

Privatekonomi är inte det lättaste att lära sig, vilket är något som Finansinspektionen uppmärksammat och också tagit krafttag för att ändra på. I samband med den internationella temaveckan Global Money Week har inspektionen utformat en tävling vid namn Money Week Challenge och den går ut på att uppmärksamma unga på hur viktigt det är att ha koll på just privatekonomi. Utmaningen i tävlingen går ut på att komma fram till det bästa sättet för unga att spara pengar på, och vinnaren utses av en expertjury.

För att skapa så bra förutsättningar för ungdomarna som möjligt kommer man även att hålla seminarier och utbildningar i privatekonomi. Så även om ens lag inte vinner själva tävlingen kommer alla gå därifrån med en ny förståelse för vad god privatekonomi innebär. Och det är Finansinspektionens främsta syfte med tävlingen.

Kort om Global Money Week

Global Money Week går av stapeln en gång om året och har till syfte att öka fokus på kunskaper i privatekonomi för unga. Det är Child & Youth Finance International (CYFI) som är den huvudsakliga samordnaren för initiativet och flertalet länder är med varje år. I fjol var det till exempel 124 länder med 962 olika aktörer samt 5,6 miljoner ungdomar som deltog och förhoppningen är att detta år ska bli ännu fler deltagare.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade