Konsumentverket & Datainspektionen

12 April, 2015

Smslån » Nyheter » Konsumentverket & Datainspektionen

Vi på Smspengar står under tillsyn av både Konsumentverket och Datainspektionen samt är registrerade hos Finansinspektionen vilket innebär att vi är skyldiga att följa alla lagar och regler som berör vårt verksamhetsområde, kreditgivning – och att detta kontrolleras av utomstående myndigheter.

Konsumentverket

Konsumentverkets övergripande mål som tillsynsmyndighet är att förhindra företag från att agera otillbörligt på marknaden. Detta innebär bland annat att Konsumentverket kontrollerar att vi på Smspengar följer konsumentkreditlagen och tillhandahåller all relevant information om vår produkt, det vill säga våra lån och villkor. Om vi motförmodan skulle brista i vårt sätt att följa reglerna om exempelvis kreditprövning har Konsumentverket möjlighet att utfärda varning med sanktionsavgift. Skulle vi dessutom göra stora överträdelser på området har Konsumentverket rätt att förelägga oss att upphöra med alla former av kreditgivningsverksamhet.

Datainspektionen

Datainspektionen är den myndighet som ser till att dina personuppgifter hanteras korrekt på nätet. Till exempel arbetar myndigheten aktivt med att se till att vår behandling av en enskild individs personuppgifter inte leder till otillbörliga intrång i dennes personliga integritet. Det är exempelvis därför som du alltid får ett meddelande om att exempelvis vi på Smspengar begärt en kreditupplysning på ditt namn – ingen ska kunna kontrollera dina uppgifter bakom din rygg. När Datainspektionen utövar sin tillsyn över oss på Smspengar kontrollerar de att vi följer lagarna på området och att vi samtidigt skyddar din integritet.

Har du ytterligare frågor om hur våra tillsynsmyndigheter utövar sin tillsyn över oss är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst. Och du har väl sett att du alltid hittar en chattruta till kundtjänsten längst ner till höger på bildskärmen vart du än befinner dig på Smspengar.nu?

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade