Konsten att få dina saker sålda

4 June, 2012

Smslån » Nyheter » Konsten att få dina saker sålda
Vill man kunna få lite extra pengar i plånboken inför sommaren är ett utmärkt sätt att sälja lite av de saker som man har hemma. Saker som man inte använder eller inte behöver kan vara exakt det som någon annan har letat efter.

Olika krav ställs på dig som säljare beroende om du väljer att sälja dina saker på nätet eller vid en fysisk försäljning. När man säljer på nätet är det dina egna bilder och beskrivningar till sakerna, som kommer att avgöra om du får dem sålda eller inte. När du säljer på en loppmarknad finns det större chanser till att diskutera om pris och köpare kan direkt se saker som faller dem i smaken.

Bortse från emotionella värden

En av de svåraste sakerna när man säljer sina saker till andra är att veta vilka priser som är rimliga att sätta. En stol som har ett stort värde för en själv rent emotionellt kommer naturligtvis inte ha ett lika högt värde hos en okänd person, om inte köparen är beredd att betala ett högt pris av andra orsaker.  Nej, här gäller det att tänka i termer kring inköpspriset och ingenting annat. En bra grundläggande regel att utgå ifrån är att tänka att dina saker, så länge som de fortfarande är i bra skick, är värda halva inköpspriset. Alltså att halvera den summa som du lade ut för varan när du köpte den. Säljer man sina saker på en loppmarknad bör man ha i åtanke att det finns kategorier, som exempelvis VHS-filmer och nallebjörnar, där priset behöver vara betydligt lägre än halva inköpspriset.

Var ärlig med eventuella fel och skavanker

En av de viktigaste utgångspunkterna när man säljer på nätet är att vara ärlig. Har ditt sovrumsbord ett märke efter ett vattenglas men inga fel i övrigt så skriv det. Det mesta saker går utmärkt att sälja även med sina skavanker- bara man nämner dem redan från början.

Använd bra bilder och tydliga texter

För att andra personer ska förstå precis vad det är du säljer och dess nuvarande skick är det viktigt för sig som säljare att vara tydligt. Tänk på att ha med så bra bilder som möjligt i annonsen. Bilder där man verkligen får en så rättvisande bild som möjligt. Skriv annonstext och en rubrik som är tydlig, klar och så specifik som möjligt.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Augusti

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade