Hyresrätter och kontrakt

12 November, 2012

Smslån » Nyheter » Hyresrätter och kontrakt
Oavsett om man själv äger sin bostad eller om man har ett hyreskontrakt är boendet alltid en central fråga, som dessutom har förmågan att engagera. De kommer tillfällen i livet då man behöver nya utsikter. Stunder då man behöver ett boende med lägre hyra för att kunna klara sig ekonomiskt, eller tillfällen då man är i behov av ett extra rum. Även i hyresrätter går det att förändra sin bostadssituation. Bland annat genom att genomföra ett byte med andra hyresrätter.

Färre hyresrätter ombildas

Hyresrätter är inte bara en angelägenhet för privatpersoner som hellre hyr sin bostad än köper den, eller inte har möjligheten till att köpa. Hyresrätter är också en angelägenhet för samhället. Under det senaste året har färre befintliga hyreslägenheter ombildats till bostadsrätter. Två av flera anledningar är det ekonomiska läget i Europa och att det har blivit svårare för de bostadsrättsföreningar som bildats att få de nödvändiga banklånen som behövs, hos bankerna.

Kontrakt och villkor

I större städer är det vanligt att efterfrågan på boenden är så pass stort att det är svårt att få möjlighet att skriva på ett första hands kontrakt. Information kring vilka hyresvärdar som finns att skicka förfrågan till om hyresrätter, finns presenterade på kommunernas hemsidor. Precis som när man köper en bostad, gäller för hyresrätter att man betalar sin hyra i tid och att man tar hand om sin bostad och håller sig till de regler som finns. Hyresvärden kan också ha krav på att man ska ha en viss årsinkomst för att få möjlighet till att hyra.

I andra hand

Får man inget hyreskontrakt i första hand, kan man hyra en bostad i hand. Det är viktigt att man då skriver ett korrekt avtal, och att personen som man hyr av, i sin tur har tillstånd av hyresvärden att få hyra ut. I kontraktet bör man skriva hur länge hyrperioden gäller, vad partnerna har för uppsägningstid samt hur stort beloppet för hyran är som ska betalas.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Augusti

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade