En risk värd att ta

Svenskar känner oro kring sin pension och många förtränger tankarna på framtiden när det brandgula brevet dimper ner i brevlådan. Men hur maxar du egentligen din pension och vad för missar finns det som du gärna får undvika?

Som det skrivits om tidigare på SMS-pengar, oroar sig svenskar väldigt mycket för sin pension. För en del är det så illa att det orange kuvertet helt enkelt inte ens öppnas när det kommit på posten, utan läggs undan eller slängs. Men i stället för att oroa sig är det lika bra att på en gång läsa på vad som ger en bättre pension och vilka fallgropar som en gärna får undvika att falla ner i.

Våga en högre risk i ditt långsiktiga sparande

En sak som många gör, men som inte är särskilt lukrativt, är att placera alla pensionspengar till låg risk. Visst, du kanske inte vill riskera att förlora dina pengar och det är klokt tänkt på det stora hela. Men faktum är att du kanske lever 20 år efter din pensionering, och om du plockar ut pensionen successivt kommer pengarna ligga kvar ett bra tag i den aktuella försäkringen du valt. Under denna tid måste pengarna få fortsätta att växa, i den bästa av världar.

Hitta i stället en balans när du funderar på vilken risknivå du ska placera i. Rena högriskfonder är kanske inte den bästa vägen men sparkonto är heller inte optimalt. Det som rekommenderas är i stället blandfonder och se till att du väljer billiga varianter som inte äter upp kapitalet med onödiga avgifter. En smart strategi är att dela upp ditt kapital i både aktiefonder och räntefonder och börja plocka ut från räntefonderna först. På så sätt får dina pengar en chans att växa till sig.

 

Publicerad: 26 november, 2016

Låna

Kundtjänst öppettider

Helgfria vardagar: 08:00 - 18:00

Öppet för ansökningar 24 timmar om dygnet och 365 dagar om året.

GF Money Consumer Finance

BOX 1306, 751 43 Uppsala

Besöksadress: Östra ågatan 31, 753 22 Uppsala

556876-2578

018 71 00 02

info@smspengar.nu