Ekonomin förändras med barn

5 February, 2013

Smslån » Nyheter » Ekonomin förändras med barn

Att få barn kan innebära begrepp som man aldrig har hört talas om tidigare, och när man inte längre jobbar utan är ledig med sitt barn förlorar man ju en betydande del av sin lön, även om man får stöd från Försäkringskassan.

En mysig tid

För de flesta vuxna är småbarnsåren den mysigaste tiden och något som man därför vill ta vara på och passa på att njuta av så mycket som möjligt. Men de första åren som nybliven förälder, eller som förälder när barnen är små, innebär också sina utmaningar, inte minst ekonomiskt.

Den ekonomiska situationen förändras

När det gäller ekonomin, så kan mycket kännas lättare om man är förberedd på vad som kan komma att förändras. Det är nämligen inte bara nya poster i familjebudgeten som tillkommer. Ekonomin påverkas också av saker som föräldraledighet, föräldrapenning och föräldraledighet. Men samtidigt som man som föräldraledig får ut mindre pengar, så kan man under denna period spara pengar på andra sätt.

Vårdnadshavare har rätt att vara lediga när barnen är små, vilket kallas för föräldraledighet. Under föräldraledigheten får man inte lön, utan istället föräldrapenning från Försäkringskassan. För de flesta hushåll blir inkomsterna längre under denna typ av ledighet, eftersom att man i regel endast får ut 80 % av sin tidigare, normala lön.

En möjlighet att leva billigare

Många tar chansen till att också leva billigare under småbarnsåren. Visst får man nya utgifter med barn, men när man är hemma sparar man också in på sådant som annars kostar. Man behöver inte längre resa i arbetet och man behöver inte köpa luncher utan har mer tid till att laga egen mat. Dessutom får alla barn ett barnbidrag, vilket kan hjälpa till att täcka några av de nya kostnaderna.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Augusti

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade