Det här kan påverka din ekonomi i höst

12 November, 2016

Smslån » Nyheter » Det här kan påverka din ekonomi i höst

Det som sker i politiken i både Sverige och internationellt påverkar till syvende och sist även vanliga svenskar – kanske personligt i vissa fall, men främst på olika ekonomiska sätt. Vad påverkar oss hösten 2017 egentligen?

Det finns en hel del större händelser som gör börsen både i Sverige och utomlands osäker eller svajig. Sedan sker det saker och förändringar även på nationell nivå som gör att privatekonomin kan påverkas. Vad kan detta vara?

En sak som många väntar på i dagsläget är utgången av det amerikanska presidentvalet. I dagarna avgörs vem som går segrande ut ur det väldigt omtalade valet där i väst. Blir det Hillary Clinton eller kanske Donald Trump? Både i Sverige och givetvis i USA är börserna avvaktande och lite osäkra eftersom analytiker och investerare även de väntar på vad som kommer hända. För den som sparar i fonder och aktier av olika slag kan detta kanske kännas av. Vad som slutligen blir utgången får vi veta om några dagar.

Nu visar sig resultaten av amorteringskravet

En annan faktor som påverkar många är effekterna av amorteringskravet, ett lagkrav som slogs fast i somras. Hur slog egentligen detta? Enligt mäklare satte inte kravet stopp för själva prisökningen på bostäder, som många hade trott. Däremot ledde det till en kraftig polarisering på bostadsmarknaden, där de som kan sägas vara de verkliga förlorarna är de unga förstagångsköparna.

Något som märks av från kravet på amortering är dessutom:

 • En markant nedgång av unga som kommer på visning på flera marknaden
 • Unga köper bostad i högre utsträckning med hjälp av sina föräldrar
 • Det är svårare att komma in på marknaden
 • Färre renoverar hemma och bostadsköpare tar inte längre höjd för renovering i samband med flytt utan skjuter det på framtiden
 • Rörligheten på marknaden riskerar att gå ner, något som kan göra kravet kontraproduktivt

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


 • Som ett kreditkort i din mobil
 • Besked direkt helt utan UC
 • Direktutbetalningar 24/7
 • Direktutbetalningar 24/7 *
 • Låna 1 000 - 30 000 kr
 • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juli

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade