Blancolån kontantinsats | Smspengar

Blancolån kontantinsats

Smslån » Blancolån – Vad är det? » Blancolån kontantinsats

Har du planer på att köpa ett hus eller bil och behöver pengar till kontantinsatsen? Det är möjligt att ta ett lån för att finansiera kontantinsatsen om du behöver det. Ett blancolån kan användas till att betala kontantinsatsen och du kan ansöka om det hos oss på Smspengar.

 

När du ansöker om ett blancolån för en kontantinsats hos oss behöver du inte lämna någon säkerhet och det görs en kreditupplysning utan UC. Vilket innebär att kreditupplysningen inte registreras i UC och därmed påverkas inte din kreditvärdighet. Vi erbjuder blancolån på mindre belopp, som betalas ut snabbt så fort din ansökan har godkänts.

Att låna pengar till kontantinsats

Ett blancolån för kontantinsats är ett lån där du inte behöver ange vad det är du lånar pengar till. Vilket innebär att du kan låna pengar till i princip vad som helst. Det viktigaste är att du vet att du kommer ha möjlighet till att betala tillbaka det lån du tar.

 

Idag behöver de flesta ansöka om lån för att ha råd med en bostad och då tar man ett så kallat bolån, eller bottenlån. Det går endast att låna upp till 85% av bostadens totala kostnad med detta lån. Vilket innebär att de resterande 15% av det totala beloppet, som ska betalas på direkten genom en så kallad kontantinsats, inte går att låna genom ett bolån. Är det då så att du behöver låna pengar för att kunna finansiera kontantinsatsen kan du ansöka om ett blancolån.

Innan du ansöker om blancolån för kontantinsats

Tänk efter! Har du de ekonomiska förutsättningarna för att kunna ta ett blancolån för en kontantinsats? Om du har det så är ett blancolån för kontantinsats ett bra alternativ för dig som gärna vill köpa ny bostad.

 

För att kunna avgöra om din ekonomiska situation tillåter ett blancolån är det viktigt att du vet att din inkomst kommer att täcka dina nuvarande utgifter och de tillkommande utgifterna vid ett lån. Se till att inte glömma bort att räkna med räntan som tillkommer vid lånet.

Blancolån för kontantinsats hos Smspengar

Är du i behov av att ansöka om ett blancolån för din kontantinsats kan du göra det hos oss på Smspengar. Detta gör du genom att fylla i vår låneansökan som du enkelt hittar online på vår hemsida. Det du behöver göra är att svara på de frågor som ställs, bifoga det vi efterfrågar och legitimera dig med BankID. Sedan skickar du in ansökan och efter att vi granskat den kommer du få ett svar på om den är godkänd eller inte.

Utan Mobilt BankID

Det går även att ansöka om lån hos oss utan Mobilt BankID. För att kunna göra det kommer du behöva skicka in foto eller en skanning på giltig legitimation/pass. Är det så att du behöver legitimera dig genom denna metod kommer det att ta längre tid att få din låneansökan beviljad.

 

Vill du veta mer om hur det fungerar att ta ett blancolån till en kontantinsats? Kontakta oss på Smspengar!


Villkor: Smspengar är ett varumärke som tillhör GF Money Consumer Finance Aktiebolag med Organisationsnummer: 556876-2578. För att få låna pengar via Smspengar krävs det att du har fyllt 18 år, är svensk medborgare och blir godkänd enligt den kreditprövning Smspengar tillämpar. De kostnader som tillkommer på respektive lånebelopp är räntan som baseras på aktuellt lånebelopp, en uppläggningsavgift om 320 SEK, uttagsavgift om 49 SEK och en aviavgift om 35 SEK. Vid utebliven eller försenad återbetalning utgår en första påminnelseavgift om 60 SEK efter fem dagar från förfallodatum, regleras inte månadsfakturan vid nästa amorteringstillfälle kan kredit komma att sägas upp. Vid uppsägning har du 30 dagar på dig att lösa din skuld, om du ej löser din skuld skickas ärendet till inkasso och ytterligare 180 SEK debiteras som inkassoavgift. Om ingen inbetalning har kommit efter andra påminnelsen (inkasso) går ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten (ytterligare avgift om 680 kr) vilket kan innebära att du får en betalningsanmärkning.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Information om våra lån – vi erbjuder en revolverande högkostnadskredit utan fast löptid - Min. Återbetalning 4 månader - Max. Återbetalning 91 månader – Max. effektiv årsränta 77,75 %. Max. nominell årsränta 39,3 %. Exempel: Effektiv ränta för uttag om 15 000 kronor i 12 månader där krediten betalas med minst att betala under de första 11 månaderna och resterande del av kreditbeloppet sista månaden uppgår den effektiva räntan till 56,73%. Totalt att betala 20 996 kr (ca 1 750 kr per månad).

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade