Blancolån bilköp

6 October, 2022

Smslån » Nyheter » Blancolån bilköp

Har du äntligen hittat bilen du vill köpa? Då är det dags att att avgöra hur bilköpet ska finansieras. Det finns många olika alternativ och här går vi igenom hur det fungerar när du valt att finansiera ditt bilköp med ett blancolån.

 

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver lämna något i pant när du tar lånet. Du kan ansöka om blancolån för bilköp hos oss på Smspengar. Vi erbjuder dig lån till ett mindre belopp där pengarna snabbt sätts in på ditt konto. Inga krångligheter!

Finansiera ditt bilköp med blancolån

När du tar ett så kallat blancolån för att kunna finansiera ditt bilköp behöver du inte lämna bilen du köper eller något annat som säkerhet för lånet. Du behöver inte heller ange vad pengarna från lånet ska gå till vid din låneansökan samt att det går snabbt att få pengarna utbetalade. Detta innebär att du kan köpa bilen från vem du vill, antingen från en privatperson eller från ett företag, och att du snabbt kan genomföra affären om det behövs.

Skillnad mellan blancolån och billån

När du jämför ett vanligt billån med ett blancolån för bilköp är den största skillnaden att du med ett blancolån kan använda de lånade pengarna till att köpa vilken bil som helst från vem du vill. Tar du ett billån finns det krav från långivaren på att du måste köpa bilen från en legitimerad bilfirma. Vilket inte gör det möjligt att köpa en bil från en privatperson.

En annan skillnad är att med ett billån finns det krav på kontantinsats när du ska köpa en bil. Oftast ligger kravet på kontantinsatsen på 20%. Vilket betyder att du själv ska kunna betala 20% av bilens totala kostnad på direkten, utöver lånet, för att kunna ha möjlighet att få ett billån beviljat.

Ett blancolån för bilköp är dyrare än ett billån. Eftersom att ett blancolån är ett lån utan säkerhet innebär det att långivaren tar en större risk när de lånar ut pengarna. Därför blir räntan vid denna typen av lån högre. Sedan ska lånet betalas tillbaka snabbare jämfört med ett billån, vilket kan vara en nackdel.

Ansök om blancolån för bilköp hos oss

Vill du ansöka om blancolån för ditt bilköp hos oss på Smspengar behöver du fylla i en låneansökan som du hittar på vår hemsida. Du kan fylla i ansökan via din mobil, surfplatta eller dator. I dokumentet svarar du på frågorna och bifogar det vi frågar efter samt identifierar dig. När din ansökan sedan är granskad kommer du få ett svar om ditt lån har blivit godkänt eller ej.

Våra krav

Det är inte lika hårda krav vid ansökan om blancolån för bilköp som vid en ansökan av billån. För att kunna ansöka om blancolån för ditt bilköp hos oss behöver du uppfylla dessa krav:

 • Du ska ha en deklarerad inkomst
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige sedan flera år
 • Du ska ha ett bra ekonomiskt utgångsläge
 • Du ska vara mellan 18 och 72 år
 • Du ska ha ett svenskt mobilnummer och en e-postadress

Vill du veta mer om hur du ansöker om ett blancolån för ditt bilköp? Kontakta oss på Smspengar.se så hjälper vi dig!

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


 • Som ett kreditkort i din mobil
 • Besked direkt helt utan UC
 • Direktutbetalningar 24/7
 • Direktutbetalningar 24/7 *
 • Låna 1 000 - 30 000 kr
 • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Augusti

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade