Vikten av att betala tillbaka - | Smspengar

Vikten av att betala tillbaka

24 July, 2014

Smslån » Nyheter » Vikten av att betala tillbaka

Att behöva låna pengar är inget ovanligt. Det är inte heller farligt, fel eller någonting att skämmas över.

Det kan dock bli problematiskt med lån – om du inte betalar tillbaka det ordentligt. Det är om lånet inte betalas tillbaka i tid som det kan bli svårigheter. Detta för att extra kostnader tillkommer vid försening av återbetalning, vilket är viktigt att vara medveten om innan lånet tas. För att du ska förstå vad det kan kosta dig att inte betala tillbaka ditt lån, kommer här en punktlista av de kostnader som kan tillkomma:

  • Påminnelseavgift 60 kronor
  • Förseningsavgift 125 kronor
  • Inkassokostnad 180 kronor

Om du inte betalar efter inkassokravet går ärendet vidare till Kronofogden. Då kostar det 680 kronor extra att betala, och om ditt ärende har gått vidare till kronofogden blir det också svårare att låna i framtiden. Utöver ovanstående kostnader tillkommer också ränta från den dag som ditt lån ska ha återbetalats. Räntan är varierande, men just nu ligger den på 2,5 procent per månad alternativt 30 procent sett per år. Det är viktigt att se till den effektiva räntan, någonting vi har förklarat närmare i ett inlägg här.

Du ska också komma ihåg att om du, av någon anledning som endast angår dig, inte kan betala ditt lån – finns det möjlighet att förlänga lånet. Du kontaktar då vår kundservice innan din faktura förfaller, så ser vi över de möjligheter som finns.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade