Vikten av återbetalning | Smspengar

Vikten av återbetalning

8 May, 2013

Smslån » Nyheter » Vikten av återbetalning

Alla kan hamna i situationer då de behöver låna pengar. Det kan vara en oväntat utgift som rubbar hela månadens ekonomi, och när slutet av månaden närmar sig – ekar det tomt i plånboken.

Att vara den som behöver låna pengar kan vara både frustrerande och kännas pinsamt, men det är ingenting att skämmas över. Det är mänskligt att behöva hjälp, och det är bättre att låna pengar för att överleva, än att gå hungrig. Det är dock viktigt att förstå vikten av att betala tillbaka sitt lån, och att göra det i tid.

Kronofogden

En skuld som inte återbetalas i tid, kommer tillslut att hamna hos Kronofogden. Och det är någonting som ska undvikas i den största möjliga mån, då det kan förödande konsekvenser. Om lånet hamnar hos kronofogden kommer det bli svårare att betala tillbaka, och det kan även leda till stora problem med framtida lån. Det enda sättet att undvika detta, är att betala av sitt lån i tid. Men vad är egentligen Kronofogden? Och vad är deras egentliga uppgift? Kortfattat kan en säga att kronofogdens roll är att opartiskt skapa balans mellan den som ska få betalt, och den som ska betala. Deras uppgift kan summeras i tre punkter:

–  Driva in obetalda fordringar, vilket innebär att de hjälper den som har pengar att kräva. Kronofogden har då rätt att utmäta lön och andra tillgångar för att se till att pengarna kommer fram.

–  Betalningsföreläggande, vilket betyder att de hjälper den som har pengar att kräva att få skulden fastställd i formell mening.

–  Skuldsanering. De tar emot och beslutar om ansökningar om skuldsanering, vilket innebär en möjlighet för den skuldsatta att sanera sin ekonomi för att bli skuldfri.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade