Vägen mot arbete

6 November, 2013

Smslån » Nyheter » Vägen mot arbete

I Sverige har vi jämfört med många andra länder en låg arbetslöshet, men trots det finns det många arbetslösa i Sverige.

I september gick arbetslösheten ner till 7,5 procent, vilket är en tiondels procentenhet mindre jämfört med samma månad 2012. Och det är självklart positivt att se hur antal personer utan sysselsättning minskar, eftersom det är otroligt tufft att vara utan arbete.

Är du arbetslös?

Om du är en av de som går utan arbete är det viktigt att du inte ger upp. Det är förståeligt att det är tungt, men det är bra om du försöker se ljuset i tunneln. Det bästa du kan göra är att fortsätta att söka jobb, och ha en regelbunden kontakt med arbetsförmedlingen eftersom de där kan hjälpa dig om du inte vet hur du ska ta dig vidare. Självklart är det bra om du ordnar ett bra CV om du inte har det redan. Även om du kanske inte har så mycket erfarenhet är det viktigt att ha ett CV. Försök tänka på vad det är som gör dig speciell, och  vad du är bra på. Detta kan du använda i ditt CV, även om du kanske inte tänker att det har med arbete att göra. Du bör också skriva ett personligt brev där du lyfter fram dina bästa egenskaper. När du väl har ett CV och personligt brev är det bara att söka så många jobb du bara kan. Använd dig av arbetsförmedlingens hemsida, av vänner och bekanta, och av sociala medier för att hitta jobben. Och ligg på! Visa ditt intresse för jobbet, och förtydliga för arbetsgivaren varför du är bästa person för att ha det. Glöm inte heller att flest nej vinner, och att utav 100 nej kommer tillslut ett ja.

Lycka till!

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Mars

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade