Vägen mot arbete | Smspengar

Vägen mot arbete

6 November, 2013

Smslån » Nyheter » Vägen mot arbete

I Sverige har vi jämfört med många andra länder en låg arbetslöshet, men trots det finns det många arbetslösa i Sverige.

I september gick arbetslösheten ner till 7,5 procent, vilket är en tiondels procentenhet mindre jämfört med samma månad 2012. Och det är självklart positivt att se hur antal personer utan sysselsättning minskar, eftersom det är otroligt tufft att vara utan arbete.

Är du arbetslös?

Om du är en av de som går utan arbete är det viktigt att du inte ger upp. Det är förståeligt att det är tungt, men det är bra om du försöker se ljuset i tunneln. Det bästa du kan göra är att fortsätta att söka jobb, och ha en regelbunden kontakt med arbetsförmedlingen eftersom de där kan hjälpa dig om du inte vet hur du ska ta dig vidare. Självklart är det bra om du ordnar ett bra CV om du inte har det redan. Även om du kanske inte har så mycket erfarenhet är det viktigt att ha ett CV. Försök tänka på vad det är som gör dig speciell, och  vad du är bra på. Detta kan du använda i ditt CV, även om du kanske inte tänker att det har med arbete att göra. Du bör också skriva ett personligt brev där du lyfter fram dina bästa egenskaper. När du väl har ett CV och personligt brev är det bara att söka så många jobb du bara kan. Använd dig av arbetsförmedlingens hemsida, av vänner och bekanta, och av sociala medier för att hitta jobben. Och ligg på! Visa ditt intresse för jobbet, och förtydliga för arbetsgivaren varför du är bästa person för att ha det. Glöm inte heller att flest nej vinner, och att utav 100 nej kommer tillslut ett ja.

Lycka till!

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade