Undvik dyr mobilräkning i utlandet | Smspengar

Undvik dyr mobilräkning i utlandet

27 May, 2013

Smslån » Nyheter » Undvik dyr mobilräkning i utlandet

Du har säkert hört det förr, men detta är värt att återupprepas om och om igen. Om du ska lämna Sveriges gränser; är det ytterst viktigt att du stänger av internet på din telefonen.

Trots återkommande rubriker i tidningarna, och trots att utvecklingen hela tiden går framåt, är det inte ovanligt att komma hem från en härlig semesterresa, med en mobilräkning mer än tusen kronor dyrare än vanligt. Och vanligaste orsaken till att datamängden blir så dyr, är att man inte är medveten om hur det faktiskt fungerar. Det som folk inte alltid vet om, är att internet tickar hela tiden, även om du inte använder den. De nya telefonerna, så som iPhone eller andra Androids, synkar hela tiden med nätet. Telefonen söker efter uppdateringar, så att du ska få veta om du har fått något mail, eller om någonting har hänt. Och det är just det som kostar, om du inte stänger av det.

Utlandsspärr och Wifi

Flera operatörer erbjuder nu en utlandsspärr. Den gör att du kan surfa för en viss summa per dag (standard ligger på 49 kr per dag för privatpersoner). Var dock medveten om att du kommer upp i den summan väldigt snabbt, så välj din surfing väl. Du kan dock alltid kontakta operatören och höja spärren, alternativ ta bort den. Bäst är att hitta ett wifi-ställe. Nu för tiden finns det Wifi nästan överallt, och det är det absolut billigaste sättet att surfa utomlands. Wifi är ett trådlöst nät, och finns vanligen på restauranger, på caféer och hotell. Det kostar ingenting, och det enda du behöver är ett lösenord, vilket du får av den som äger det trådlösa nätverket.

Glöm inte heller bort att det kostar extra att ringa och skicka SMS i utlandet. Hur mycket extra beror på land och operatör. För att ta reda på detta innan avfärd kontaktar du din operatör.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade