Undvik att pengarna tar slut i förväg | Smspengar

Undvik att pengarna tar slut i förväg

4 September, 2012

Smslån » Nyheter » Undvik att pengarna tar slut i förväg
För var fjärde svensk är det ovanligt att ha några pengar kvar efter betalda räkningar och andra nödvändiga utgifter, så fort lönen kommit in. Det är heller inte många som gör någonting åt detta uppenbara problem eller ber om hjälp av sin bank eller någon annan som kan hjälpa dem.

26- till 39åringar har det värst

Undersökning visar att du som är mellan 26 och 29 år har svårast att spara pengar. Detta beror på stora utgifter, som barn och bolån, vilka är svåra att undvika. De som passerat denna ålder har oftast lyckats skapa en säkrare och mer hållbar ekonomi, som skapar större trygghet då oförutsedda utgifter dyker upp.

Lägg undan pengar kontinuerligt

Det viktigaste är att lägga undan pengar varje månad. Summan spelar inte lika stor roll som själva handlingen. Även om du lägger undan en mindre summa kommer du sakta bygga upp en buffert som kan hjälpa då du nästa gång sitter i knipa. Ett bra och realistiskt mål är att tillslut ha tio procent av din årslön på sparkontot. Med den bufferten har du råd med oförutsedda utgifter.

Gör någonting åt det så fort som möjligt

De flesta som inte har några pengar kvar efter den 25e undviker att göra någonting åt problemet. Inte heller bankerna tar något tillräckligt initiativ för att hjälpa sina kunder då problem som dessa uppstår. Du kan dock enkelt få hjälp genom att kontakta din bank och med hjälp av din kontakt där, sätta upp mål och börja förbättra din situation.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade