Undvik att pengarna tar slut i förväg

4 September, 2012

Smslån » Nyheter » Undvik att pengarna tar slut i förväg
För var fjärde svensk är det ovanligt att ha några pengar kvar efter betalda räkningar och andra nödvändiga utgifter, så fort lönen kommit in. Det är heller inte många som gör någonting åt detta uppenbara problem eller ber om hjälp av sin bank eller någon annan som kan hjälpa dem.

26- till 39åringar har det värst

Undersökning visar att du som är mellan 26 och 29 år har svårast att spara pengar. Detta beror på stora utgifter, som barn och bolån, vilka är svåra att undvika. De som passerat denna ålder har oftast lyckats skapa en säkrare och mer hållbar ekonomi, som skapar större trygghet då oförutsedda utgifter dyker upp.

Lägg undan pengar kontinuerligt

Det viktigaste är att lägga undan pengar varje månad. Summan spelar inte lika stor roll som själva handlingen. Även om du lägger undan en mindre summa kommer du sakta bygga upp en buffert som kan hjälpa då du nästa gång sitter i knipa. Ett bra och realistiskt mål är att tillslut ha tio procent av din årslön på sparkontot. Med den bufferten har du råd med oförutsedda utgifter.

Gör någonting åt det så fort som möjligt

De flesta som inte har några pengar kvar efter den 25e undviker att göra någonting åt problemet. Inte heller bankerna tar något tillräckligt initiativ för att hjälpa sina kunder då problem som dessa uppstår. Du kan dock enkelt få hjälp genom att kontakta din bank och med hjälp av din kontakt där, sätta upp mål och börja förbättra din situation.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade