Tänk på detta när du ska köpa hus!

16 June, 2022

Smslån » Nyheter » Tänk på detta när du ska köpa hus!

Att köpa hus är en av livets största affärer och kommer med många beslut som du måste ta. När du ska köpa hus finns det några saker du behöver tänka på för att köpet ska gå så smidigt som möjligt!

1. Skaffa lånelöfte

Första steget mot att köpa ett hus är att skaffa ett lånelöfte. Detta gör du genom att kontakta en bank. Kolla gärna med flera olika banker och jämför deras villkor för att hitta ett erbjudande som passar dig. Tänk på att du endast får låna 85% av bostadens värde. Resterande måste du betala med en egen kontantinsats. 

2. Sätt en budget

När du har fått ett lånelöfte bör du sätta en rimlig budget på hur mycket huset får kosta. Tänk på att det är vanligt att hus idag går upp en del i budgivningen vilket du måste tänka på när du sätter budgeten för vilka hus du ska kolla på. 

3. Gå på visningar

Gör en lista med de krav du har på huset när det exempelvis kommer till rum och storlek. Sedan är det bara att kolla på nätet och hos mäklare efter hus till försäljning. När du hittat hus du är intresserad av är det dags att gå på visning för att få en känsla av om huset är det du söker. 

4. Läs på om huset

Har du hittat ett hus du är intresserad av är det en god idé att läsa på om huset och dess historia. Du kan även be om att få göra en överlåtelsebesiktning av en besiktningsman eftersom du som köpare har en undersökningsplikt.

5. Vinn budgivningen

När du bestämt dig för att köpa huset är det dags att lägga ett bud och vara med i en budgivning. Får du det högsta budet är du vinnaren av budgivningen och huset är ditt. Därefter skriver ni kontrakt och du får nycklarna till ditt nya hem!

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e December

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2022-02-21):
En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 39.8 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 787 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 58,91 %. Totalt att återbetala 21 430 kr

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2023 Alla rättigheter reserverade