Svenskarnas sparande ökar

17 September, 2012

Smslån » Nyheter » Svenskarnas sparande ökar
Rapporter visar på att få svenska hushåll har det ekonomiska sparandet som kan krävas vid oförutsedda händelser eller bakslag i ekonomin.  Viljan till att ha ett sparande finns , främst på grund av den trygghet som ett sparande innebär. Under de senaste kvartalet har dock sparandet ändå nått nya höjder. 

Mer pengar går åt under sommaren

Sommaren innebär en lugnare period när det gäller sparandet och aktiva val i ekonomin, då detta är en period då de flesta tar ut sin semester. Samtidigt är just semestern en tid då mer pengar går åt, något som kan sätta avtryck under hösten. Men det finns färska rapporter som visar upp en ljusare bild när det gäller svenskarnas ekonomin.

Rekord i andel sparande

Under det andra kvartalet konsumerade visserligen den svenska befolkningen mindre än vanligt, men samtidigt ökade sparandet som aldrig förr. Hittills har de svenska, privata sparandet inte ökat så pass mycket under enskilda kvartal sedan mitten av 1990-talet. Men vad är det för sparformer som svenskarna väljer?

Säkra alternativ attraktiva

Det största sparandet har gjorts i så kallade säkra placeringar, i form av att man har satt sitt sparande på bankboken. En av de största anledningarna till att man föredrar det säkra sparandet är de ekonomiska oroligheterna som idag infinner sig i Europa med diverse olika skuldkriser. Att spara pengar på ett eget konto har dock inte chansen till samma avkastning. Att spara sina pengar i aktier eller fonder känns alltför oroligt och osäkert, eftersom att dessa former av sparande till större del påverkas av omvärldens svängningar i ekonomin. När bankerna samtidigt höjer sina sparräntor växer de tillfälliga fördelarna för ett sparande hos bankerna.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juli

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade