Surfa säkrare i framtiden

6 February, 2012

Smslån » Nyheter » Surfa säkrare i framtiden

Med jämna mellanrum blir det stora rubriker i media då någon av de större mail- eller bloggtjänsterna har blivit hackade vilket medfört att alla tjänstens användare fått sina konton kapade. Att se till att du har ett säkert lösenord är viktigt, men kan ofta uppfattas som krångligt och omständligt. Något som inom en snar framtid kan ha fått en lösning.

Några av framtidslösningarna för att få tjänsterna på nätet säkrare är att komplettera dagens typer av lösenord, eller helt byta ut dem, med funktioner som att scanna in någon unik kroppsdel där programvaran känner igen och godkänner saker som ens fingeravtryck, ens ansikte eller ens ögon. Låter det som en amerikansk actionfilm? I framtiden är det högst troligt att detta är ett verkligt scenario. Riktigt ännu är vi dock inte där. Så tills dess får vi hålla oss till de metoder vi har kring att höja säkerheten i nuläget.

Många har alltför lätta lösenord

Ens valda lösenord till de olika platser som man vanligen besöker på nätet, är en stor del kring hur säker man verkligen är. Kollar man vilka som är svenskarnas vanligaste lösenord är det inte så konstigt att det hos vissa är lättare för utomstående att hacka sig in än hos andra. Lösenord som sifferkombinationen 123456, hejhej och hejsan hör nämligen till de allra vanligaste. Några som inte är speciellt svåra att knäcka varken för en programmerad ”bot”, gjord för att hacka sig in på olika konton, eller för en annan människa.

Välj olika lösenord för olika tjänster och sidor

Att välja ut ett slumpvis valt lösenord med hjälp av att blanda både stora och små bokstäver tillsammans med siffror är det bästa sättet, i kombination med att byta lösenordet med jämna mellanrum. Samtidigt bör man tänka på att inte använda sig av samma lösenord för alla de sidor och tjänster på nätet där man har en vana av att logga in. Det bästa är att använda sig av fler olika lösenord. Men hur ska man göra för att komma ihåg dem? Det smidigaste är att skriva ner dem någonstans. En lösning som är mycket bättre än att begränsa sig till att bara använda ett och samma överallt.

Undvik logiska kopplingar

Välj ett lösenord där varken siffrorna eller bokstäverna har något logisk koppling till varandra. Många frågar sig hur långt ett lösenord bör vara? Bland vissa tjänster är man begränsad av att man bara kan välja ett visst antal bokstäver i sitt lösenord. Men för att hålla det så säkert som möjligt bör man välja ett på över tolv tecken.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade