Sund ekonomi 2016 | Smspengar

Sund ekonomi 2016

20 February, 2016

Smslån » Nyheter » Sund ekonomi 2016

Något som kan vara en bra sak att göra i början av ett nytt år är att se över sin ekonomi och planera inför det kommande året – och för att få en så bra start på det nya året som bara möjligt vill vi på Smspengar därför tipsa om en smart checklista att gå igenom för att lägga grunden till en sund privatekonomi år 2016.

Efter ett ganska turbulent 2015 med stigande bostadspriser, amorteringskravsdiskussioner och skärpta regler rörande lån kan det vara skönt att ha en plan för att göra ditt 2016 så bra rent ekonomiskt som det bara går. Då finns en hel del saker att tänka på, både stort som smått vila tillsammans kan verka för att din ekonomi år 2016 blir mycket bättre än tidigare år. Här kommer därför fem enkla tips:

  1. Aldrig utan inkomst – som löntagare kan du gå med i a-kassan och skaffa en bra inkomstförsäkring för att se till att du aldrig står utan en inkomst om olyckan skulle vara framme och du helt plötsligt står utan arbete.
  2. Buffert – att spara är något vi på Smspengar återkommande tipsar om, och det för att sparande är så otroligt viktigt vid oförutsedda utgifter som kan vara allt från en trasig diskmaskin till en tillökning i familjen. Tankesättet att lägga på minnet är kort och gott: spara framför att konsumera.
  3. Ta vara på rabatter – allt från att öppna ett ica-kort till att panta burkar istället för att slänga dem ger dig mer klirr i kassan varje månad, med enkla medel.
  4. Sätt mål för året – vill du resa, köpa bostad eller handla en ny spis? Planera inför detta redan nu och sätt upp mål för hur mycket du behöver spara för att nå ditt mål.
  5. Månads istället för kvartalsräkningar – att var tredje månad betala en klumpsumma kan kännas tungt för plånboken, hör därför med elbolaget eller vilket företag det nu är som skickar ut sina räkningar varje kvartal om det går att byta till att få dem varje månad istället, då blir den ekonomiska bördan inte lika stor.

Något som skulle kunna adderas listan ovan är ytterligare en punkt om att aldrig låna till konsumtion, och det håller vi på Smspengar fullständigt med om. Men livet blir inte alltid som planerat och skulle man råka ut för en oväntad utgift där bufferten inte räcker till kan du känna dig trygg med att här hos oss går att låna belopp från 500 kronor upp till hela 20 000 kronor, förutsatt att du uppfyller våra krav (vilka du hittar här).

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade