Spara pengar på kontokorten - | Smspengar

Spara pengar på kontokorten

5 March, 2012

Smslån » Nyheter » Spara pengar på kontokorten

Vad många inte vet är att man kan spara pengar på att välja ett kontokort som så bra som möjligt passar ens livssituation. Att göra aktiva val, istället för att bara välja de kort som ges till en, kan verka som en djungel. Alla har vi olika behov i olika situationer i livet, och det kan ibland löna sig att ha flera olika. Olika kontokort har olika villkor, att välja de kort som för olika situationer ger dig som kund de bästa villkoren kommer att löna sig ekonomiskt. Med lite vägledning och efterforskningar går det att hitta rätt.

Gör aktiva val- spara pengar

På marknaden finns det en mängd olika typer av kort, för att man ska lyckas hitta ett alternativ som passar en själv och ens familj så bra som möjligt är en nödvändig start att reda ut begreppen. Vad som av många brukar kallas för ett kontokort är i grunden ett samlingsnamn för:

  • Ett kort som är knutet till ditt personliga bankkonto, ett bankkort. Här dras pengarna direkt och man kan både göra uttag och handla.
  • Uttagskort var vanligare förr och håller idag på att helt tas bort. Uttagskortet innebär att du som kund bara kan använda det för att ta ut pengar i en bankomat.
  • Ett kreditkort ger i de flesta fall ränta från första dagen som man gör ett köp, alla de inköp man gör samlas på kreditkortet som skulder.
  • På ett betalkort samlas alla köp på kortets konto, som man sedan har mellan 40 till 60 dagar på sig att betala. Räntan uteblir sedan om man betalar av hela fakturan på en gång.

Inget enskilt kontokort är bäst på allt

Ska man resa utomlands och vet att man kommer att behöva ta ut kontanter i bankomater under resan kan det bli dyrare om man använder sitt vanliga kort som inte är anpassat för uttag och därför lägger på extra kostnader för tjänsten. Att hitta ett kort på marknaden som är det bästa alternativen när det gäller alla tjänster, finns inte att hitta. Som konsument kan man dock bygga bort detta genom att hitta olika kort som är bäst på de tjänster som man själv har ett behov av. Vill du själv göra en anpassad kontokort jämförelse? Läs mer hos Konsumenternas.se.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade