Spara pengar – det vanligaste nyårslöftet?

11 January, 2018

Smslån » Nyheter » Spara pengar – det vanligaste nyårslöftet?

Ett av de allra vanligaste nyårslöftena bland svenskar är att spara mer pengar under det nya året. Kanske är det december månads utsvävningar och januaris tomma plånbok som ger motivation. För den som verkligen går in för att spara är det inte omöjligt att lägga undan en ambitiös summa när året sedan närmar sig sitt slut. Men hur ska du gå tillväga?

December månads firanden och festligheter kostar en hel del. Januari månad brukar sägas vara den fattigaste av alla årets månader. Då är det bättre än någonsin att gå in med målet att spara mer under året som precis har tagit sina första steg. Kanske har du som mål att spara undan hela 100 000 kronor till sparkontot. Hur startar du?

Spara i en kapitalförsäkring eller i ett ISK-konto

Till att börja med gäller det att få ihop en mindre buffert på sparkontot och som standard är det att nybörjaren lägger undan två månaders lön på ett konto som är lättåtkomligt och utan risk. Sedan gäller det att investera pengarna så att du får avkastning på dessa. Kanske investerar du då pengarna i en kapitalförsäkring eller i ett billigt och enkelt investeringssparkonto. Där kan du satsa på allt från breda aktiefonder med låg risk till fonder som har lite mer risker men också mer i avkastning. Bygg gärna upp din egna aktieportfölj.

Lägg undan pengar månadsvis

Sparande bör ske i börja av varje månad om du vill kunna anpassa dina utgifter efter vad du har kvar efter att du lagt undan pengar. Se därför till att ha en noggrann översikt över din konsumtion och titta på vad du lägger pengarna. Kanske lägger du pengar på onödiga saker och gör av med större summor på abonnemang och andra fasta kostnader. Titta över vad du kan spara in och gör dig av med onödiga prenumerationer och medlemskap du inte använder.

Förutom detta gäller det att verkligen våga dra åt svångremmen och bara köpa det du verkligen behöver, inte handla spontant och på lust. Lättare sagt än gjort men väl värt mödan när året är slut och du plötsligt har mycket mer pengar på banken.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Maj

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade