Spara på sparkonto som ger högst ränta

12 October, 2022

Smslån » Nyheter » Spara på sparkonto som ger högst ränta

I tuffare ekonomiska tider är det extra viktigt med ett sparande, och gärna ett sparande med bra ränta. För att du ska få bra ränta är det viktigt att du jämför olika sparformer och olika banker och långivare. Här ger vi tips på sparkonton med högst ränta. 

Behöver du pengarna?

Det första du behöver fundera över är om pengarna du sparar ska kunna vara tillgängliga för att ta ut eller om de kan ligga bundna på sparkontot. Sparkonton som har längre bindningstid ger ofta högre ränta än rörliga konton. Här skiljer det sig lite åt om du kan göra uttag från kontot under bindningstiden.

Jämför olika banker

Jämför både stora och små långivare för att ta reda på vilka som har bäst villkor. Det behöver inte vara så att de större och mer välkända bankerna ger bättre villkor. Banker ändrar villkor och erbjudande konstant så det kan vara bra för dig att ha koll och jämföra olika banker med jämna mellanrum för att hitta den som passar dig bäst. Känner dig du osäker över att sätta in dina pengar på en mindre bank kan du ha med dig att det oftast finns en insättningsgaranti. Skulle banken gå i konkurs går staten in och betalar upp till 1 050 000 kronor per insättare och institut. Kontrollera att kontot är registrerat hos RIksgälden så vet du att du omfattas av insättningsgaranti.

Hur mycket ska du spara?

Ju mer desto bättre! Men naturligtvis behöver du spara efter dina förutsättningar. Lägg undan så mycket du kan varje månad. En bra tumregel är att ha minst värdet av tre månaders utgifter på ett sparkonto. Tänk också på att ett litet sparande bli mycket i längden. Har du bara råd att spara 500 kronor i månaden just nu så är detta är bra början.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juli

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade