Spara inför barnen | Smspengar

Spara inför barnen

11 September, 2013

Smslån » Nyheter » Spara inför barnen

Barnen är dyra, och det är nog alla medvetna om. Men hur dyr är egentligen ett barn?

I en artikel i Dagens Nyheter skriver man att ett barn kostar 1,4 miljoner kronor fram till 18 årsdagen, en siffra som grundar sig på en undersökning från Swedbanks institut för privatekonomi.

Vad är det som kostar?

Så vad är det Swedbank har kollat på i och med denna undersökning? Främst handlar det om utrustning, löpande kostnader och inkomstbortfall. Dyrast är barnet de första åren, och detta beror på all utrustning som måste införskaffas, samt det faktum att de nyblivna föräldrarna inte tjänar lika mycket i samband med föräldraledighet.

Spara innan

Enligt undersökningen är barn som billigast när de är i fyra års åldern (de kostar då drygt 67.000 kr om året), och sedan blir de allt dyrare i tonårsåldern i och med fritidsintresse samt ett ökat behöv av kläder, veckopeng med mera. I genomsnitt kostar en 17-18åring över 80.000 kronor per år. I artikeln nämner Madelen Falkenhäll, som haft inblick i undersökningen, att det är när man är två vuxna utan försörjningsplikt som bor gemensamt, som man har störst möjlighet att spara pengar. Det kan vara bra att komma ihåg, just för att i framtiden kunna leva lite, trots att en har barn. Behovet av en buffert är ju också större när en har barn, eftersom risken för oväntade utgifter blir högre.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Oktober

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2022-02-21):
En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 39.8 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 787 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 58,91 %. Totalt att återbetala 21 430 kr

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2023 Alla rättigheter reserverade