Sms lån med direkt utbetalning på helg

10 April, 2024

Smslån » Nyheter » Sms lån med direkt utbetalning på helg

Sms lån med direkt utbetalning på helg

Om en oförutsedd utgift dyker upp under helgen och du inte kan vänta till nästa bankdag med att lösa situationen kan ett så kallat helglån vara det enda tillgängliga alternativet. Helglån är ett samlingsnamn för lån som kan betalas ut direkt, även under helger. Eftersom traditionella banker oftast inte behandlar transaktioner under helger är helglån i princip alltid olika typer av högkostnadskrediter, det vill säga smslån, kontokrediter och andra snabblån. Innan du ansöker om ett smslån med utbetalningen på helgen är det viktigt att förstå vad det innebär och vad du behöver tänka på för att inte hamna i en besvärlig ekonomisk situation. Här går vi igenom allt du behöver veta om smslån med helgutbetalning.

Vad är smslån med helgutbetalning?

Smslån med direkt utbetalning på helgen är en typ av snabblån eller mikrolån som kunder kan ansöka om och få utbetalt mycket snabbt, ofta inom några minuter till några timmar, även under helgdagar. Det skiljer sig från traditionella banklån där utbetalningsprocessen tar minst en bankdag och ibland upp till flera dagar eller till och med veckor.

Tanken med smslån med helgutbetalning är att de ska täcka akuta ekonomiska behov fram till nästa löneutbetalning. Lånen är vanligtvis på mindre summor, ofta från några tusen kronor upp till cirka 30 000 kronor. Eftersom du kan få ut pengarna även under helgen kan de fungera som en omedelbar lösning för oförutsedda utgifter som inte kan vänta till den kommande arbetsveckan eller nästa bankdag.

Hur fungerar smslån med utbetalning på helger?

För att du ska kunna få pengarna utbetalda direkt även på helgen måste långivaren ha ett samarbete med din bank. Bankerna som ingår i samarbetet har system som kan hantera transaktioner automatiskt, även utanför vanliga banktider, och därför behöver du inte vänta till nästa arbetsdag för att få tillgång till pengarna. När din ansökan om ett smslån godkänns överförs pengarna direkt till ditt konto. Innan du ansöker är det därför klokt att undersöka vilka banker långivaren arbetar med. Om din bank inte ingår i samarbetet kan det hända att utbetalningen tar lite längre tid, även om det fortfarande ofta går snabbare än traditionella banköverföringar.

Kreditkonto är den vanligaste typen av lån med helgutbetalning

​​Idag har kreditkonton blivit det populäraste alternativet för dem som behöver ett lån med utbetalning på helgen. Många kreditgivare som tidigare erbjöd smslån erbjuder endast kontokrediter idag. Ett kreditkonto är en flexibel kreditform där du beviljas en viss kreditgräns, och du kan ta ut pengar upp till den gränsen när som helst när du behöver det. Till skillnad från traditionella smslån, där hela lånebeloppet betalas ut och börjar generera ränta direkt, betalar du med ett kreditkonto endast ränta för det belopp du faktiskt utnyttjar. Det gör att ett kreditkonto är både flexibelt och kostnadseffektivt, speciellt när du inte är helt säker på hur mycket pengar du kommer att behöva.

För- och nackdelar med lån med direktutbetalning på helgen

Lån med direkt utbetalning på helger kan vara mycket praktiska i vissa situationer, men det är viktigt att överväga både för- och nackdelar innan man bestämmer sig för att ta ett sådant lån. Här är några av de viktigaste punkterna att fundera igenom:

Fördelar

Snabb tillgång till pengar: Den största fördelen med ett smslån med direktutbetalning är möjligheten att snabbt få tillgång till pengar när man akut behöver dem, även under helger. Det kan vara helt avgörande i nödsituationer eller när oväntade utgifter uppstår.
Enkel och smidig ansökningsprocess: Ansökningsformuläret är ofta helt digitalt och tar bara några minuter att fylla i, vilket gör det enkelt och bekvämt.
Ingen kreditprövning via UC hos vissa långivare: Vissa långivare erbjuder lån utan att göra en traditionell kreditprövning via Upplysningscentralen (UC), vilket kan vara till fördel för de med dålig kreditvärdighet. Dessa långivare använder istället alternativa kreditupplysningsföretag som Bisnode och Creditsafe, vilket innebär att din låneansökan inte syns hos UC.

Nackdelar

Höga kostnader: Lån med direktutbetalning är ofta högkostnadskrediter, det vill säga dyra snabblån med högre räntor och avgifter jämfört med traditionella lån. Det kan göra lånet väldigt dyrt att återbetala.
Risk för impulslån: Den snabba och enkla tillgången på pengar kan leda till impulslån där man lånar pengar utan att först noggrant överväga sin återbetalningsförmåga.
Skuldfälla: Om man inte kan betala tillbaka lånet i tid kan det leda till en skuldfälla med påföljande räntor och avgifter, vilket kan förvärra ens ekonomiska situation.
Begränsad tillgänglighet med vissa banker: Även om långivaren erbjuder direktutbetalning är det ibland begränsat till kunder hos vissa specifika banker. Om din bank inte samarbetar med långivaren kan utbetalningen dröja.
Kan påverka kreditvärdigheten negativt: Om man inte hanterar lånet på rätt sätt kan det påverka ens kreditvärdighet negativt, vilket gör det svårare att få lån i framtiden.

Innan man tar ett lån med direkt utbetalning är det viktigt att väga dessa för- och nackdelar mot varandra och noggrant tänka igenom sin egen ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. Ta aldrig lån som du inte har råd att betala tillbaka.

Vad krävs för att kunna få sms lån på helger?

Kraven för att bli beviljad ett smslån med utbetalning på helgen kan variera mellan olika långivare, men det finns några allmänna kriterier som ofta gäller. Dessa krav är till för att långivaren ska kunna bedöma din återbetalningsförmåga och minska risken för utebliven betalning. Här är några vanliga krav:

 • Ålderskrav: De flesta långivare kräver att du är minst 18 år gammal för att ansöka om ett lån. Vissa långivare kan dock ha högre åldersgränser, till exempel 20 eller 23 år.
 • Inkomstkrav: Du behöver ofta kunna visa upp en regelbunden inkomst för att bli godkänd för ett lån. Långivaren vill se att du har en stabil ekonomisk situation som gör att du kan återbetala lånet.
 • Kreditupplysning: Alla kreditgivare måste enligt lag göra en kreditprövning för att bedöma din tidigare kredithistorik och din nuvarande ekonomiska situation. En dålig kredithistorik kan minska dina chanser att bli godkänd.
 • Bankkonto: Du måste ha ett bankkonto i en bank som långivaren kan göra utbetalningar till. Detta konto används också ofta för att dra återbetalningar.
 • Svenskt personnummer: För att ansöka om ett smslån i Sverige krävs vanligtvis ett svenskt personnummer. Det visar att du är folkbokförd i Sverige.
 • E-legitimation: Många långivare kräver att du kan identifiera dig digitalt med BankID eller annan e-legitimation. Detta förenklar och säkerställer identitetskontrollen under ansökningsprocessen.
 • Inga skulder hos Kronofogden: Att ha aktiva skulder hos Kronofogden kan vara ett hinder för att få ett lån. Många långivare ser det som en ökad risk att låna ut pengar till någon som redan har skulder som inte betalats.

Det är viktigt att du noggrant läser igenom långivarens krav och villkor innan du ansöker. Om du uppfyller dessa grundläggande krav ökar dina chanser att bli godkänd för ett smslån med utbetalning på helgen. Du bör dock alltid överväga din egen ekonomiska situation och förmåga att återbetala lånet innan du ansöker.

Hur ansöker man om smslån med utbetalning på helger?

Att ansöka om ett smslån med utbetalning på helger är vanligtvis en enkel och snabb process som kan genomföras helt online. Här är de steg du vanligtvis behöver följa:

1. Välj lånebelopp och löptid

Bestäm dig för hur mycket pengar du behöver låna och över hur lång tid du planerar att återbetala lånet. Tänk på att välja ett belopp och en återbetalningstid som är hanterbar med din nuvarande ekonomi.

2. Fyll i ansökningsformuläret

Gå till långivarens webbplats och fyll i ansökningsformuläret online. Du kommer vanligtvis att behöva ange personlig information som namn, adress, personnummer, inkomstuppgifter och bankuppgifter.

3. Identifiera dig med e-legitimation

För att verifiera din identitet och slutföra ansökan kan du behöva använda e-legitimation, till exempel BankID. Detta är ett snabbt och säkert sätt att identifiera sig online.

4. Invänta beslutet

Efter att du har skickat in din ansökan kommer långivaren att göra en kreditbedömning. Många långivare använder automatiserade system för att snabbt kunna ge ett beslut, vilket ofta sker inom några minuter.

5. Godkänn låneavtalet

Om din ansökan godkänns får du ett låneavtal att granska och godkänna. Läs igenom avtalet noggrant för att förstå alla villkor och avgifter. Godkänn sedan avtalet med din e-legitimation.

6. Mottag pengarna

När låneavtalet är godkänt kommer pengarna att överföras till ditt bankkonto. Om långivaren har direktutbetalning till din bank och du ansöker inom deras tidsram för helgutbetalningar kan du ofta få pengarna samma dag, även på helgen.

Viktigt att tänka på innan du tar ett sms lån på helgen

Om du funderar på att ta ett lån med direkt utbetalning på helgen finns det flera viktiga saker att tänka på. Även om sådana lån kan vara en snabb lösning när du akut behöver pengar är det viktigt att tänka igenom beslutet ordentligt för att inte stöta på ekonomiska problem senare. Här kommer några punkter att fundera över:

 • Räntor och avgifter: Lån som betalas ut direkt, särskilt smslån, brukar ha högre räntor och avgifter än vanliga lån. Se till att du verkligen förstår den totala kostnaden för lånet, inklusive alla avgifter och räntor, innan du accepterar låneerbjudandet.
 • Återbetalningsförmåga: Var ärlig mot dig själv och tänk igenom om du verkligen kan betala tillbaka lånet i tid. Att inte göra det kan leda till extra avgifter och att din kreditvärdighet försämras.
 • Behovet av lånet: Fundera på om du verkligen behöver lånet. Är pengarna till en riktig nödsituation, eller kan köpet vänta? Det kan finnas andra vägar att gå, som att spara ihop pengarna själv eller låna av vänner och familj.
 • Lånevillkor: Läs igenom villkoren för lånet noga. Kolla betalningsplanen, räntan, och vad som händer om du inte kan betala tillbaka pengarna i tid. Se till att du förstår vad du ger dig in på.
 • Om din bank samarbetar med långivaren: Kolla om din bank kan ta emot direktutbetalningar på helgen från långivaren du valt. Annars kanske du inte får pengarna förrän nästa bankdag, när det redan är för sent för ditt akuta behov.
 • Andra sätt att få pengar: Titta på andra alternativ innan du bestämmer dig för ett snabblån. Det kan finnas andra lån eller krediter med bättre villkor som passar dig.
 • Långivarens rykte: Gör ordentlig research på långivaren för att vara säker på att de är pålitliga och har goda omdömen från andra kunder.
 • Hur det påverkar din framtid: Tänk på att hur du hanterar detta lån kan påverka din kreditvärdighet och dina möjligheter att låna pengar i framtiden.

Genom att noggrant tänka igenom dessa saker kan du fatta ett mer informerat beslut om ifall att ta ett lån med direkt utbetalning på helgen verkligen är det rätta valet för din situation.

Flexibla sms lån och kontokrediter med utbetalning även lördagar och söndagar

Hos Smspengar kan du ansöka om en flexibel kontokredit (tidigare smslån) på upp till 30 000 kronor. Kontokrediten fungerar som ett digitalt kreditkort och du väljer själv om och hur mycket av beloppet du vill utnyttja. Vi använder inte av UC för kreditprövning och du får snabbt besked om du har beviljats krediten. Om du har konto hos Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank får du pengarna utbetalda direkt, även på kvällar och helger.

Även om ett lån med utbetalning på helgen kan verka som ett bra alternativ för att få tag på snabba pengar bör du aldrig ansöka på impuls. Läs igenom avtal och villkor noggrant så att du förstår vad den totala kostnaden för lånet blir. Låna aldrig pengar om du inte är säker på att du kan återbetala lånet inom den avtalade tiden. Du kan hamna i en besvärlig ekonomisk situation som är svår att ta sig ur.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


 • Som ett kreditkort i din mobil
 • Besked direkt helt utan UC
 • Direktutbetalningar 24/7
 • Direktutbetalningar 24/7 *
 • Låna 1 000 - 30 000 kr
 • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Augusti

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade