Skatteåterbäring med skuld

10 July, 2015

Smslån » Nyheter » Skatteåterbäring med skuld

Har du loggat in på ditt skattekonto hos Skatteverket ännu för att se om du fått din skatteåterbäring utbetald?

Om du var i tid med din deklaration ska du nämligen ha dina pengar insatta innan midsommar.

Vi på Smspengar har tidigare berättat om hur du på enklast vis skulle göra för att deklarera online för att få dina skattepengar innan midsommar – och om du följde våra och Skatterverkets instruktioner så bör din skatteåterbäring landat på ditt konto nu. Deklarerade du i tid ska du nämligen få din skatteåterbäring innan midsommar, annars dyker pengarna upp framåt hösten. Men en fråga som ofta dyker upp berör funderingar kring vad som händer med skatteåterbäringen om man har skulder hos kronofogden. Och det tänkte vi på Smspengar informera om idag.

Skatteråterbäring med skulder

När det kommer till personer med skulder hos Kronofogden så kommer skatteåterbäringen att i första hand att överföras direkt från Skatteverket till Kronofogden för att betala av på skulden. Detta betyder alltså att återbäringen inte kommer att gå till dig utan istället gå till att betala av din skuld, om du har en sådan. Men varför är det på detta vis? Krogofogden förklarar detta genom följande förmulering: ”Överskott från skattekontot berörs inte av de så kallade beneficiereglerna (existensminimum)”. Vilket alltså innebär att återbäring inte är skyddat från utmätning eller avräkning när man har en obetald skuld.

Något som är positivt är dock om du fått en skatteåterbäring som överstiger din skuld. Då kommer du självklart att få resterande belopp (som kvarstår efter återbetalningen till Kronofogden) inbetalat på ditt konto.

Viktigt att veta! Har du ett aktivt ärende hos Kronofogden såsom ett skuldsaldo eller aktivt betalningsföreläggande kan du tyvärr inte beviljas lån hos oss.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade