Skapa en hållbar budget för 2015

18 March, 2015

Smslån » Nyheter » Skapa en hållbar budget för 2015

Januari och februari månad är två av årets fattigaste månader för de flesta människor.

Och det är inte så konstigt med tanke på att vi allt som oftast skämmer bort oss lite extra under jul och nyår med fina klappar och mat i mängder. Men nu är glada julen slut och det är dags att planera ekonomin inför det kommande året. Därför vill vi på Smspengar dela med oss av våra bästa tips.

Något som är viktigt under årets första månader är att se över sin budget inför det kommande året. Ett tips för att dryga ut huskassan är att sälja vidare de saker du själv inte använder eller har nytta av längre. Kanske fick du till och med en julklapp som du inte riktigt önskade dig? Men för att få hela hushållsekonomin att gå runt räcker det inte med att bara sälja saker utan det gäller att skapa sig en stabil grund och planera för framtiden. Därför kan det vara klokt att uppfylla ett av de vanligaste nyårslöftena – nämligen att skapa en hållbar budget.

3 Korta tips om budget

  1. Prioritera rätt – har du någon utgift som bör prioriteras före alla andra? Det är alltid viktigare att ha råd med mat och hem framför tillfälliga nöjen.
  2. Avsluta onödiga löpande kostnader – kontrollera vad du betalar för dina löpande avtal såsom gymkostnader, elleverantör och abonnemang osv. Se även över om det är möjligt att förhandla ner kostnaden för fasta avtal eller att helt göra dig av med extra kostnader.
  3. Lista ut vart pengarna försvinner – ströshopping av exempelvis take away-kaffe, godis och impulsköp av annat smått och gott medför stora påfrestningar i ekonomin, så identifiera hålen i plånboken och täpp till läckan.

Glöm heller inte bort att du alltid är varmt välkommen hit till oss på Smspengar så kan vi hjälpa dig, för hos oss kan du alltid låna från 500 till 10 000 kronor!

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Augusti

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade