Skapa en hållbar budget för 2015 | Smspengar

Skapa en hållbar budget för 2015

18 March, 2015

Smslån » Nyheter » Skapa en hållbar budget för 2015

Januari och februari månad är två av årets fattigaste månader för de flesta människor.

Och det är inte så konstigt med tanke på att vi allt som oftast skämmer bort oss lite extra under jul och nyår med fina klappar och mat i mängder. Men nu är glada julen slut och det är dags att planera ekonomin inför det kommande året. Därför vill vi på Smspengar dela med oss av våra bästa tips.

Något som är viktigt under årets första månader är att se över sin budget inför det kommande året. Ett tips för att dryga ut huskassan är att sälja vidare de saker du själv inte använder eller har nytta av längre. Kanske fick du till och med en julklapp som du inte riktigt önskade dig? Men för att få hela hushållsekonomin att gå runt räcker det inte med att bara sälja saker utan det gäller att skapa sig en stabil grund och planera för framtiden. Därför kan det vara klokt att uppfylla ett av de vanligaste nyårslöftena – nämligen att skapa en hållbar budget.

3 Korta tips om budget

  1. Prioritera rätt – har du någon utgift som bör prioriteras före alla andra? Det är alltid viktigare att ha råd med mat och hem framför tillfälliga nöjen.
  2. Avsluta onödiga löpande kostnader – kontrollera vad du betalar för dina löpande avtal såsom gymkostnader, elleverantör och abonnemang osv. Se även över om det är möjligt att förhandla ner kostnaden för fasta avtal eller att helt göra dig av med extra kostnader.
  3. Lista ut vart pengarna försvinner – ströshopping av exempelvis take away-kaffe, godis och impulsköp av annat smått och gott medför stora påfrestningar i ekonomin, så identifiera hålen i plånboken och täpp till läckan.

Glöm heller inte bort att du alltid är varmt välkommen hit till oss på Smspengar så kan vi hjälpa dig, för hos oss kan du alltid låna från 500 till 10 000 kronor!

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade