Situationen för ungdomar

28 September, 2011

Smslån » Nyheter » Situationen för ungdomar

Att ha en stabil inkomst kommer att bli allt viktigare även för ungdomar. Inte bara för att få arbetslivserfarenhet och för att få en nödvändig fot in på arbetsmarknaden utan även för att ha en chans att få en bostad med hjälp av ett bostadslån. Det är fler saker som påverkar vikten av att snabbare få ett arbete.

En av sakerna är att det kommer att bli svårare att få bostadslån. Banker som SBAB har tidigare varit en prispressande aktör på marknaden när det gäller bostadslån. Med fler experter uttalar sig nu om att de billiga bolånens tid på marknaden är över och SBAB har för sin del sagt att man inte längre kommer att vara den drivande aktören kring att sänka bolånen.

Drömmen är fast anställning
Rapport från fackförbundet Vision visar att det är en fast anställning som står högst i kurs även för ungdomarna själva. Åtta ungdomar av tio ser hellre en anställningsform som fast istället för andra anställningsformer med tidsbegränsning. Samtidigt är det tidsbegränsade anställningsformer som ökar på arbetsmarknaden. Vad man ser som nackdelen med att inte ha en fast anställning är den osäkra ekonomiska situationen då man istället skulle vilja ha en bättre och mer stabil ekonomi.

Bra att öka sin kompetens
Lösningen för ungdomar är på längre sikt att utbilda sig i någon form av eftergymnasial utbildning då rapporten visar att de med tidsbegränsade anställningsformer till större del består av ungdomar med endast en gymnasieexamen i bagaget. Men en kompetenshöjning är även något som kan ske inom en anställning. Med reglerna idag är det möjligt för en person att arbeta hos en och samma arbetsgivare upp till 4,5 år utan att arbetsgivaren tvingas ändra personens anställningsform till en fasttjänst. Flera lagförslag är på gång för att förbättra ungdomars situation.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Augusti

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade