Så påverkar konjunkturprognosen dig

6 October, 2019

Smslån » Nyheter » Så påverkar konjunkturprognosen dig

Hur påverkas egentligen den vanliga svensken av en förändrad konjunktur? Och vad bör du tänka på innan du gör en större ekonomisk investering?

Nedgången i vår svenska ekonomi beror till stor del på den osäkerhet som präglar den globala ekonomin, med handelskrig och oroligheter. Det ser ut som att högkonjunkturen är över och att lågkonjunkturen lurar runt hörnet. Men vad innebär den sämre ekonomi för dig?

Konjunkturen påverkar privatekonomin

Mer eller mindre alla påverkas av ett sämre ekonomiskt landskap. Främst är det de som redan är svaga, ekonomiskt sett, som drabbas hårdast. Till exempel de med tillfälliga jobb utan fast anställning, de med en redan för dyr bostad, de som inte äger en egen bostad och de med generellt lägre löner.

Du med fast jobb

Dämpade löneökningar är något som kommer påverka många svenskar, och det är en prognos som förutspås av flera experter. Något mer oroande än dämpad löneökning är stigande arbetslöshet, vilket kan bli verklighet inom några år. Har du ett jobb med stadig inkomst kan du dock vara lugn, eftersom det är en förutsättning för en stabil privatekonomi. Säg alltså inte upp dig i första taget – om du inte redan har ett annat jobb klart och väntandes.

Du som entreprenör

Om du med eget företag som exporterar varor utomlands kan du känna av svängningarna på marknaden och det inte minst på grund av allt från Brexit till handelskonflikter mellan stora nationer. Det i sin tur kan innebära att du får bromsa på företagets egna utveckling, med investeringar, nyanställningar och andra satsningar. Få det att gå runt innan du gör för stora utsvävningar.

Du som vill köpa ditt första boende

Du som inte äger din bostad och vill köpa din första lägenhet eller småhus kan få det kämpigt med stigande bostadspriser och färre bostadsinvesteringar. Bostadsbyggandet bromsar in men behovet av bostäder är fortfarande stort – det gör att priserna inte kommer sjunka. Tillsammans med kreditrestriktioner och skärpt amorteringskrav blir det inte lättare för förstagångsköpare på bostadsmarknaden.

 

 

 

 

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juli

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade