Så lite behöver du pensionsspara varje månad | Smspengar

Så lite behöver du pensionsspara varje månad

26 June, 2018

Smslån » Nyheter » Så lite behöver du pensionsspara varje månad

Att börja spara privat för att få en bättre pension är något som många drar sig för. Det kan kännas långt bort med just pensionstider och att spara pengar för detta ändamål kanske inte är lika motiverande som att spara till en semesterresa eller en bostad. Men det är viktigt. Och att spara 500 kronor i månaden ger effekt.

 

När det kommer till pension och pensionssparandet finns det en gyllene regel: lite är bättre än inget. Om du känner att anledningen till att du inte pensionssparar är för att du inte kan undvara mycket pengar i månaden så kan du tänka att även ett par hundralappar på autogiro efter löning gör skillnad efter år i ett fondsparande. Om du dessutom börjar i tid kan du möjliggöra en lite tidigare pension.

Dryga ut din pension med sparade pengar

Det är faktiskt så att de allra flesta av oss behöver dryga ut vår tjänstepension och inkomstpension med ett privatsparande. Och om du börjar spara tidigt i livet räcker det med 500 kronor i månaden för att i sinom tid ha en rejäl summa på sparkontot. Då gäller det att du börjar lägga undan pengar redan när du är 30 eller till och med innan dess, särskilt om du vill komma upp i en rimlig nivå som nästan motsvarar 80 procent av slutlönen.

För över pengar automatiskt varje löning

Det som gäller är att ha en stående överföring varje månad, autogiro från ditt lönekonto till ditt sparande. Lite är bättre än ingenting, mellan 500 kronor till 1 000 kronor är en bra start. Det är väl värt att investera sparpengarna i aktiefonder med årlig värdeökning och låg avgift. Om du har ett autogirosparande märker du inte av att pengar överförs till sparandet varje månad efter löning – det gör det enklare att inte spendera upp pengen i konsumtion, eftersom den inte funnits på kontot i första början.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade