Så lite behöver du pensionsspara varje månad

26 June, 2018

Smslån » Nyheter » Så lite behöver du pensionsspara varje månad

Att börja spara privat för att få en bättre pension är något som många drar sig för. Det kan kännas långt bort med just pensionstider och att spara pengar för detta ändamål kanske inte är lika motiverande som att spara till en semesterresa eller en bostad. Men det är viktigt. Och att spara 500 kronor i månaden ger effekt.

 

När det kommer till pension och pensionssparandet finns det en gyllene regel: lite är bättre än inget. Om du känner att anledningen till att du inte pensionssparar är för att du inte kan undvara mycket pengar i månaden så kan du tänka att även ett par hundralappar på autogiro efter löning gör skillnad efter år i ett fondsparande. Om du dessutom börjar i tid kan du möjliggöra en lite tidigare pension.

Dryga ut din pension med sparade pengar

Det är faktiskt så att de allra flesta av oss behöver dryga ut vår tjänstepension och inkomstpension med ett privatsparande. Och om du börjar spara tidigt i livet räcker det med 500 kronor i månaden för att i sinom tid ha en rejäl summa på sparkontot. Då gäller det att du börjar lägga undan pengar redan när du är 30 eller till och med innan dess, särskilt om du vill komma upp i en rimlig nivå som nästan motsvarar 80 procent av slutlönen.

För över pengar automatiskt varje löning

Det som gäller är att ha en stående överföring varje månad, autogiro från ditt lönekonto till ditt sparande. Lite är bättre än ingenting, mellan 500 kronor till 1 000 kronor är en bra start. Det är väl värt att investera sparpengarna i aktiefonder med årlig värdeökning och låg avgift. Om du har ett autogirosparande märker du inte av att pengar överförs till sparandet varje månad efter löning – det gör det enklare att inte spendera upp pengen i konsumtion, eftersom den inte funnits på kontot i första början.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juli

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade