Så klarar du januari - | Smspengar

Så klarar du januari

10 January, 2017

Smslån » Nyheter » Så klarar du januari

Januari är årets kanske kallaste månad, samtidigt som den dessutom är den mest skrala, ekonomiskt sätt. Hur klarar du egentligen januari?

Den första månaden på året är känd för flera saker. Det är månaden man ska ”börja om”, och det på olika sätt. Många tar tag i träningen, igen. En hel del bestämmer sig för att börja spara pengar. Andra har fullt upp med att försöka klara av månadens alla räkningar. Ja, januari är också känd som årets mest kärva månad. Vad finns det för tips och tricks för att klara månaden ekonomiskt?

Ta ett förmånligt snabblån

Ett smart sätt att klara av att betala av alla räkningar i tid är att ta ett flexibelt lån som du kan sedan kan välja att betala av under en tidsperiod som passar dig och din situation. Mer om detta  kan du läsa om här.

Förutom den självklara vägen finns det andra tricks som gör att du kan tjäna ihop pengar snabbt. Detta kan vara allt från att pruta på bolånet för att se om du kan få ett bättre avtal till att sälja av guld som ligger hemma och dammar eller annat som du finner vid en riktig vindsrensning.

Det bästa är kanske ekonomens favorittips, nämligen att bygga upp en buffert redan i början av året så att det hela tiden finns något att ta av när det krisar eller när det är planerade firanden av olika slag, som studentfest eller bröllop. Smarta och enkla spartips är vidare att ta med lunchlåda i stället för att äta ute och att försöka att inte shoppa så mycket trots att det är rea ute i affärerna.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade