Så här gör du för att få bästa boräntan - | Smspengar

Så här gör du för att få bästa boräntan

25 January, 2021

Smslån » Nyheter » Så här gör du för att få bästa boräntan

Räntan på bolån kan variera mycket mellan olika banker och du kan spara tusenlappar varje månad på att jämföra bankerna när du ska låna pengar. Tänk på att du alltid kan förhandla med banken om boräntan och ett tips är att spela ut bankerna mot varandra för att få till den bästa dealen för dig.

Den officiella räntan som kallas för listränta är den ränta som banken har som utgångspris. Det är denna ränta som bankerna skyltar med och som du exempelvis ser på deras hemsida. Listräntan är nästan alltid förhandlingsbar och du bör alltid förhandla för att få till en så bra deal som möjligt. Innan du börjar förhandla bör du även ha koll på bankens snittränta. Snitträntan är den genomsnittliga räntan som banken vanligen ger sina kunder och här kan du få en lite uppfattning om hur mycket du bör kunna pruta på räntan.

Jämför snitträntan innan du förhandlar

För att du ska kunna få den bästa boräntan bör du alltid jämföra snitträntan hos olika banker. Det finns flera olika jämförelseverktyg på nätet du kan använda dig av för att snabbt och enkelt se vilka banker som vanligen ger den lägsta räntan. Du kan sedan spela ut bankerna mot varandra för att få till den bästa dealen med lägst ränta. Har du redan ett bolån med en högre ränta än bankens snittränta kan du ifrågasätta detta och be banken motivera varför.

Tänk på detta när du förhandlar

När du ska pruta på räntan kan du ha i åtanke att du faktiskt har övertaget. Banken vill tjäna pengar och vill därför gärna ha dig som kund, de vill dessutom ha dig som kund över en längre tid och gärna att du binder upp dig på flera tjänster. Ta god tid på dig när du förhandlar och förbered dig noga innan.

 

 

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade