Så gör du ditt långsiktiga sparande roligare - | Smspengar

Så gör du ditt långsiktiga sparande roligare

7 April, 2021

Smslån » Nyheter » Så gör du ditt långsiktiga sparande roligare

Att motivera sig själv till att komma igång med ett långsiktigt sparande är inte alltid enkelt. Den mänskliga hjärnan älskar snabba belöningar, vilket gör att det är lättare att spendera än att spara. Genom att hitta vad som motiverar just dig att lägga undan pengar blir det både enklare och roligare att spara långsiktigt. Vi har listat våra bästa tips på hur du hittar motivationen till att nå dina sparmål!

  • Sätt upp tydliga sparmål

Dessa bör inkludera den summa du vill spara samt inom vilken tidsram du ska ha uppnått ditt mål. Glöm inte bort delmålen – det kan kännas svårt att spara stora summor, men genom att bryta ner ditt sparmål i mindre bitar blir det lättare att se att små förändringar faktiskt kan göra stor skillnad.

  • Föreställ dig hur det kommer att kännas när du lyckats

Föreställ dig hur det kommer kännas när du uppnått ditt mål, och påminn dig själv om den känslan när det känns tråkigt att lägga undan pengar istället för att spendera dem.

  • Hitta ett sätt att spara som känns roligt

Prova till exempel att investera mindre summor i aktier. Tycker du att det är roligt kan du sätta dig in mer i hur det fungerar – och på köpet få ett intresse som gynnar dig ekonomiskt!

Det finns även flera olika appar som gör det lättare och roligare att spara. Dreams är ett exempel på en sådan app, där du kan lägga in både kortsiktiga och långsiktiga mål och dessutom få personliga spartips!

Många bäckar små

Har du en låg inkomst som gör det svårt att lägga undan några större summor? Tänk på talesättet många bäckar små och lev efter det. En femhundralapp i månaden gör stor skillnad i det långa loppet. Ha tålamod!

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade