Så fungerar räntefria lån

15 September, 2023

Smslån » Nyheter » Så fungerar räntefria lån

Att låna pengar är till slut något som många människor stöter på i livet. Ibland kan man behöva ett lån för att finansiera oplanerade utgifter eller för att ta sig igenom en ekonomisk knipa. Men när man lånar pengar är det viktigt att vara medveten om de kostnader som kan följa med, som till exempel ränta. I och med denna artikel ska vi utforska konceptet med räntefria lån och titta på olika alternativ som erbjuds, inklusive smslån och deras flexibla funktioner.

Vad är ett räntefritt lån?

Ett lån som är räntefritt innebär att du kan låna pengar utan att behöva betala någon ränta på det belopp du lånar. Det låter kanske för bra för att vara sant, men det finns faktiskt företag som erbjuder räntefria lån under vissa villkor. Dock ska du vara uppmärksam på villkoren eftersom det bara brukar röra sig om en kort period, och i de fall du betalar tillbaka senare brukar du få en betydligt högre ränta för att kompensera långivaren.

Flexibel kontokredit och räntefritt sms lån – med eller utan ränta?

Det finns idag många långivare som erbjuder olika finansiella alternativ för dem som behöver snabba lån. Vissa lockar med räntefria lån men ofta medföljer det andra krav eller kostnader, vilket gör att du bör vara uppmärksam på vad som gäller.

Smspengars alternativ

Vår flexibla kontokredit på Smspengar ger dig till exempel möjlighet att låna pengar när du behöver det, och du betalar bara ränta på det utnyttjade beloppet. Det betyder att du kan ha en kreditlinje tillgänglig för oplanerade utgifter, och du betalar endast ränta på den faktiska summan du använder.

För dem som behöver ett mindre lån kan vi på Smspengar.se också erbjuda smslån upp till 30 000 kr. Detta alternativ är perfekt för kortvariga ekonomiska behov där du snabbt kan få tillgång till pengar utan att behöva oroa dig för höga räntekostnader i den mån du betalar av lånet som sig bör.

Alternativ med räntefria lån

Utöver Smspengar.se finns det andra alternativ för att låna pengar räntefritt. Ett exempel är att ta ett smslån räntefritt och betala tillbaka inom en kort tid, vanligtvis inom 30 dagar. Eftersom räntan på smslån ofta är högre än på traditionella banklån, kan det vara fördelaktigt att betala tillbaka beloppet snabbt för att minimera räntekostnaderna. Var dock uppmärksam på den tid som den räntefria perioden innebär och tänk också på att du kanske inte undkommer uppläggningsavgifter, aviavgifter och andra kostnader som inte räknas till själva räntan.

En annan möjlighet är att välja ett smslån med betalningsfria månader. Detta innebär att du kan låna pengar och ha möjlighet att pausa återbetalningen under vissa månader utan att behöva betala ränta eller avgifter. Detta alternativ kan vara användbart om du förväntar dig att ha perioder med minskad inkomst eller om du behöver extra utrymme i din ekonomi under en kort period. Här på Smspengar kan du dra fördel av betalningsfria månader när det är extra knapert.

Låna räntefritt av en närstående

Ett annat alternativ för att få ett räntefritt lån är att låna av en närstående, till exempel familj eller vänner. Att låna pengar på det här sättet kan vara en möjlighet att undvika räntekostnader helt och hållet. Det är viktigt att vara tydlig med lånevillkoren och att upprätta ett avtal för att undvika missförstånd eller konflikter.

Räntefritt lån under längre tid

Ibland kan du hitta långivare som erbjuder helt räntefria sms lån som en slags kampanj men ett helt räntefritt lån under 24 månader eller ett lån som är räntefritt under 36 månader är väldigt ovanligt. Oftast brukar räntefria lån sträcka sig till max 30 dagar, mestadels kortare såsom 14 dagar.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Maj

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade