Så får du pengarna att räcka efter semestern

13 July, 2020

Smslån » Nyheter » Så får du pengarna att räcka efter semestern

Under semestern kan det lätt gå lite mer pengar än vad som var tänkt. Detta kan ställa till det när semestern är över och alla sparpengar är slut. Plötsligt kommer vardagen tillbaka och du har kanske inte så mycket pengar kvar som du hade tänkt dig. Hur kan du komma tillbaka på fötter och få ekonomin att räcka? 

Steg 1 – Få koll på läget

Det första du måste göra innan du kan ändra på något är att få koll på läget med utgifter och inkomster. Gör en budget där du kan se hur mycket pengar som finns kvar varje månad och vad de största utgifterna är.

Steg 2 – Skär ner på utgifter

När du vet vart pengarna går är det lättare att se om det finns några utgifter du kan dra ner på eller ta bort helt. Behöver du alla streamingtjänster och abonnemang? Går det kanske att dra ner på transportkostnader eller matkostnader? Du kan kanske samåka med någon till jobbet och ta med matlåda.

Steg 3 – Ta ett tillfälligt lån

Går inte budgeten ihop sig en månad kan du ta ett tillfälligt lån i form av Smspengars flexibla kontokredit. Detta fungerar som ett kreditkort fast på nätet. Du gör uttag på så mycket pengar du behöver och kan täcka där ekonomin inte går ihop. När du sedan har kommit ikapp betalar du tillbaka i din egen takt och betalar endast ränta på det pengar du faktiskt har använt.

Steg 4 – Spara till nästa års semester

För att du inte ska hamna i samma ekonomiska knipa en gång till är det smart att starta ett sparande som är till för att användas nästa semester. Välj ut den summa som du tror kommer behövas, dela sedan upp den på så många månader som du har kvar att spara och lägg därefter undan detta på ett semestersparkonto.

 

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juli

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade