Så får du fort tillbaka skattepengarna - | Smspengar

Så får du fort tillbaka skattepengarna

27 April, 2018

Smslån » Nyheter » Så får du fort tillbaka skattepengarna

Det går att få in skattepengarna på kontot fortare än någonsin idag. Men hur går du tillväga?

Det blir lättare och lättare att deklarera, samtidigt som pengarna landar på kontot fortare om du uppfyller ett antal krav och kriterier. Men vilka?

Redan nu tidigt i april kunde närmare 900 000 få en tidig utdelning av skattepengar. De tidiga utbetalningarna skedde redan den 5 och 6 april och senast den sistnämnda dagen ska alla ha fått tillgång till pengarna. Men för att få utbetalning av skattepengarna måste du uppfylla flera villkor. Du måste ha:

  • Deklarerat elektroniskt senast den 28 mars, det vill säga, godkänna deklarationen i e-tjänsten utan att ändra något.
  • En så kallad digital brevlåda för myndighetspost
  • Låtit deklarationen ha varit så som den var. Alltså inte gjort några tillägg eller ändringar.
  • Anmält ett bankkontonummer till Skatteverket och valt ett konto för skatteåterbäring.

Rekordmånga fick tidig skatteåterbäring 2018

Det var hela 1,9 miljoner personer som deklarerade före den 28 mars i år. Av de var det runt 900 000 personer som uppfyllde kraven ovan för tidig utbetalning, jämfört med 560 000 personer under förra året.

De som inte får pengarna i april men som har deklarerat elektroniskt får eventuella skattepengar tidigt i juni i stället. Ungefär 7,9 miljoner svenskar ska deklarera i år och denna ska vara inne senast vid midnatt den 2 maj. Pappersdeklarationer börjar skickas ut den 15 mars och den 15 april ska alla ha fått hem sina blanketter med skattebesked.

Belopp under 100 kronor betalas inte ut, de står i stället kvar på ditt konto och ränteberäknas. Har du en skuld hos Kronofogdemyndigheten räknas överskottet av den slutliga skatten av mot själva skulden innan det som eventuellt blir kvar betalas ut till dig.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade