Risker i ekonomin

28 June, 2017

Smslån » Nyheter » Risker i ekonomin

När något går upp bör man dock veta med sig att det inte går upp för evigt, förr eller senare gång svänger kurvan och börjar peka nedåt. När det gäller konjunkturer brukar det gå fortare än vad man tror, dessvärre. Vilka risker skulle kunna utlösa nästa stora kris för vår globala ekonomi egentligen?

 

Det har under en tid skett en global konjunkturuppgång, en uppgång som med andra ord gynnat både oss i Sverige och resterande delar av världen. Centralbankernas centralbank, Bank for International Settlements (BIS), är lite av en visselblåsare och varnar för vändande kurvor i sin nya årsrapport.

 

Riskerna i den globala ekonomin

Det är så att tillväxten taktat på lite fortare och livligare än vanligt ett tag, något som tros vara tillbaka i långsiktig normaltakt efter förra årets rekordsiffror. Dock menar storbanken, att det finns en del orosmoln på den hittills soliga himlen och att vi kanske står inför nästa stora, ekonomiska kris. Vilka är riskerna som anses finnas farligt nära? Dessa enligt BIS:

 

  • Stigande inflation
  • Ett brant fall på finansmarknaderna
  • Fallande konsumtion
  • Färre investeringar samt protektionism

 

Banken menar vidare att dessa risker är sammanlänkande och tillsammans hotar hållbarheten på marknaden på medellång sikt. De säger också att världens stora centralbanker måste normalisera styrräntor och avveckla obligationsköp, på ett varsamt sätt. Det viktiga är att åtgärder som tas, tas försiktigt.

De risker som hela den globala ekonomin står inför, ställs även den svenska ekonomin för. Än så länge går det dock väl, med fortsatt stark konjunktur i USA som smittar av sig på Europa och den svenska exporten inte minst. Förhoppningsvis slipper vi uppblossande inflation, fall på finansmarknaderna, mindre konsumtion och färre investeringar.

 

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Augusti

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade