Renovera köket till ett billigare pris | Smspengar

Renovera köket till ett billigare pris

8 April, 2021

Smslån » Nyheter » Renovera köket till ett billigare pris

De flesta vet att renovera köket brukar vara en stor kostnad som många av oss inte har råd med. Det ska köpas nya vitvaror som kostar multum, hantverkare ska anställas som tar flera tusen i timmen och alla materialval påverkar kostnaden som till slut blir för mycket. Här ger vi dig tipsen för att komma ner i pris och få råd med den efterlängtade köksrenoveringen!

Här på Smspengar kan du låna upp till 30 000 kronor med vår flexibla kontokredit och få råd med din köksrenovering. 

Ta in offerter från flera olika hantverkare och jämför

Arbetskraften är en stor del av kostnaden när det kommer till köksrenovering. Innan du anlitar någon för att göra arbetet bör du ta in offerter från minst fem olika firmor och jämföra deras pris och villkor. Fundera också på om det blir billigare att anlita en helhetsfirma som gör allt eller att dela upp arbetet mellan olika firmor. 

Använd ROT-avdraget

Använd alltid ROT-avdraget när du anlitar någon för att renovera. De drar då av 30 % av arbetskostnaden på fakturan vilket oftast kan bli en hel del pengar. Du har rätt till att använda ROT-avdraget på max 50 000 kronor per skatteår.

Gör mycket av arbetet själv

Är du någorlunda händigt lagd kan det vara en bra idé att försöka göra mycket av arbetet själv. Vissa saker får du inte göra utan behörighet såsom elektronikarbetet men mycket annat såsom att måla, tapetsera, sätta in skåp och liknande kan du göra själv. På Youtube finns det många instruktionsvideos som visar hur du gör.

Gör en budgetrenovering

Behöver köket bara fräschas upp kan du välja att göra en budgetrenovering där du målar om väggar. Lägger nytt golv och lackerar om skåpsluckor. Du kan även byta knoppar och handtag så ser köket som nytt ut.

 

 

 

 

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade