Renovera köket till ett billigare pris

8 April, 2021

Smslån » Nyheter » Renovera köket till ett billigare pris

De flesta vet att renovera köket brukar vara en stor kostnad som många av oss inte har råd med. Det ska köpas nya vitvaror som kostar multum, hantverkare ska anställas som tar flera tusen i timmen och alla materialval påverkar kostnaden som till slut blir för mycket. Här ger vi dig tipsen för att komma ner i pris och få råd med den efterlängtade köksrenoveringen!

Här på Smspengar kan du låna upp till 30 000 kronor med vår flexibla kontokredit och få råd med din köksrenovering. 

Ta in offerter från flera olika hantverkare och jämför

Arbetskraften är en stor del av kostnaden när det kommer till köksrenovering. Innan du anlitar någon för att göra arbetet bör du ta in offerter från minst fem olika firmor och jämföra deras pris och villkor. Fundera också på om det blir billigare att anlita en helhetsfirma som gör allt eller att dela upp arbetet mellan olika firmor. 

Använd ROT-avdraget

Använd alltid ROT-avdraget när du anlitar någon för att renovera. De drar då av 30 % av arbetskostnaden på fakturan vilket oftast kan bli en hel del pengar. Du har rätt till att använda ROT-avdraget på max 50 000 kronor per skatteår.

Gör mycket av arbetet själv

Är du någorlunda händigt lagd kan det vara en bra idé att försöka göra mycket av arbetet själv. Vissa saker får du inte göra utan behörighet såsom elektronikarbetet men mycket annat såsom att måla, tapetsera, sätta in skåp och liknande kan du göra själv. På Youtube finns det många instruktionsvideos som visar hur du gör.

Gör en budgetrenovering

Behöver köket bara fräschas upp kan du välja att göra en budgetrenovering där du målar om väggar. Lägger nytt golv och lackerar om skåpsluckor. Du kan även byta knoppar och handtag så ser köket som nytt ut.

 

 

 

 

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juli

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade