Regeringens budgetförslag

30 September, 2015

Smslån » Nyheter » Regeringens budgetförslag

Den 21 september klockan 08.00 lämnade regeringen in sitt budgetförslag för år 2016 till riksdagen, och detta innehåller en hel del reformer som kommer komma att påverka de svenska hushållen – något vi på Smspengar tänkte berätta mer om idag.

Varje höst och vår är det upp till sittande regering att lämna in sitt budgetförslag för omröstning i riksdagen, och ingen skillnad var det heller i år. Nu har Socialdemokraternas budget lämnats och redan har förslaget skapat en hel del debatt med anledning av dess innehåll som enligt många kan komma att påverka hela 80 procent av de svenska hushållen negativt. Reformerna innehåller nämligen punkter rörande bland annat skattehöjningar som kommer att medföra konsekvensen att dessa 80 procent av hushållen i landet kommer att få en mindre disponibel inkomst (vilket syftar till vad du har kvart i plånboken netto efter skatt med bidrag inkluderat i summan) att röra sig med varje månad. Detta menar Finansdepartementet som gjort en uträkning på området då detta saknats i regeringens budgetförslag. Dock finns denna typ av siffror i en bilaga till regeringens budgetförslag.

Så påverkas du

För att se hur vi medborgare påverkas av regeringens budgetförslag räknar regeringen tillsammans med Statistiska Centralbyrån ut vad som kallas fördelningseffekt och dessa siffror, är precis som Finansdepartementets siffror, inte speciellt positiva. Enligt dessa beräkningar ska nämligen hela sex av tio inkomstgrupper förlora i disponibel inkomst och alltså kommer ha mindre pengar i plånboken varje månad. I genomsnitt innebär detta att män kommer att få -0,80 procent mindre samtidigt som kvinnor kommer få -0,25 procent – med andra ord kan vi allihop nästan vänta oss att ha mindre pengar att röra oss med nästa år. För om decemberöverenskommelsen efterlevs så kommer denna budget att klubbas igenom i riksdagen och inte bli nedröstad som regeringens höstbudget blev i fjol.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Augusti

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade