Ränteavdrag för snabblån

När du lånar en slant hos oss på Smspengar kan du få tillbaka pengar på skatten. Information om detta, och om hur mycket du får tillbaka på skatten, hittar du under fliken Priser/Räntor. Men detta är vi dock inte ensamma om utan det är något som du som låntagare kan få hos alla snabblångivare – vilket enligt nya siffror ger svenskarna ränteavdrag för 100 miljoner kronor år 2015.

Nyligen presenterades siffror från Finansinspektionen som visar att svenskar kan göra ränteavdrag för 100 miljoner kronor varje år efter att ha tagit ett snabblån. Något som dock ska tilläggas är att den totala siffran för ränteavdrag dock uppgår närmare 30 miljarder per år och av dessa avdrag är det alltså endast 100 miljoner som kommer från den här branschen. Så har du utöver exempelvis bolån och andra lån också tagit ett snabblån under år 2015 ska du inte glömma att göra ränteavdrag för detta lån också i din deklaration för året.

Vem får göra ett ränteavdrag i sin deklaration?

För att vara behörig att få göra ränteavdrag för lån i sin deklaration måste man som låntagare ha en inkomst från antingen arbete eller annat kapital och därför också betala skatt. Saknar man däremot arbete och inkomst är det desto svårare att få göra ränteavdrag, och det är något att lägga på minnet. Under året som gått har exempelvis vissa snabblåneföretag inom branschen använt detta som ett argument i sin marknadsföring för att locka personer till lån hos dem. Det är något som Konsumentverket varit kritiska eftersom att ränteavdraget faktiskt bara får göras om vissa kriterier är uppfyllda. Så vill du ta ett lån hos oss på Smspengar bör du lägga på minnet att du måste ha en inkomst om du senare vill utnyttja ränteavdraget i din deklaration.

 

Publicerad: 26 januari, 2016

Låna

Kundtjänst öppettider

Helgfria vardagar: 08:00 - 18:00

Öppet för ansökningar 24 timmar om dygnet och 365 dagar om året.

GF Money Consumer Finance

BOX 1306, 751 43 Uppsala

Besöksadress: Östra ågatan 31, 753 22 Uppsala

556876-2578

018 71 00 02

info@smspengar.nu