Rädda din semesterkassa | Smspengar

Rädda din semesterkassa

20 July, 2013

Smslån » Nyheter » Rädda din semesterkassa

Äntligen är sommaren här, och för många även semestern. Tyvärr är det många i Sverige som har svårt att spara inför ledigheten, och därmed inte lyckas njuta av sin semester. Det är dock inte försent att dryga ut sommarkassan än, det gäller bara att vara lite kreativ.

Sälj, spara eller låna

Till att börja med kan det vara smart att se över om du har några onödiga saker vilka du kan göra dig av med. När en väl börjar se sig om efter prylar som inte används kommer du säkerligen upptäcka att det finns otroligt mycket att göra sig av med. Dessutom kan dessa saker kan vara av stort värde för andra, och i och med en försäljning ge dig flera tusen kronor att lägga i semesterkassan.

Det går också att spara summor på att hålla igen på småinköpen, antagligen mycket mer än vad du tror. Enligt en undersökning från Nordea kan du till exempel spara in på upp till 1000 kr i månaden bara på att sluta köpa tobak och kaffe. Räkna in godis, läsk och annat smått så kommer du säkerligen upp i 1500.

Det vore inte helt dumt nu till semestern, eller hur? Det är inte helt ovanligt att låna pengar till semestern heller, och det är ju självklart förståeligt att en hellre tar ett lån snarare än att inte göra någonting av ens ledighet. Det är dock viktigt att en ser till att det kommer att komma in nya pengar så man kan betala tillbaka lånet någorlunda snart, och när lånet sedan är betalt, kanske du ska fortsätta lägga undan samma summa till nästa års semesterkassa – för att slippa hålla i pengarna på nytt.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade