Prylar som växer i värde | Smspengar

Prylar som växer i värde

16 August, 2019

Smslån » Nyheter » Prylar som växer i värde

Vad för saker kan växa i värde och köpas som en investering? Det handlar bland annat om särskilda bilmodeller, skor, armbandsur och whisky. Lär dig mer om att skapa en avkastning på dina prylar här. 

Avkastning på exklusiva prylar

Vad för saker ger egentligen bäst andrahandsvärde – och kan därför utgöra en investering när du lägger dina pengar på köpet? Bland annat detta: 

  • Märkesdesignad handväska. De hetaste märkena just nu är Dior och Fendi. Den sistnämnda syns flitigt i bland annat Sex and The City som accessoar till Carrie Bradshaw. 
  • Samlarbilar. Bilar ökar oftast inte i värde, utan förlorar det ganska snabbt. Förutom samlarbilar. BMW 3.0 CSL från 1973,  liksom Ford Bronco från 1983 är två modeller som ökat i värde. 
  • Sneakers. Ett antal skor från smala kollektioner och exklusiva samarbeten kan visa sig vara en god investering. Till exempel har Kanye Wests samarbeten med både Nike och Adidas visat sig ge skomodeller som blivit investeringar. Liksom vintage Gucci loafers.
  • Fina viner. Ett riktigt fint vin kan vara en god investering, gärna Piedmontvinet Gaja, liksom Chateau l’Evangile och Vieux Telegraphe, Chateauneuf Du Pape.

Exklusiva klockor och whisky

En annan bra investering som tycks växa sig allt starkare är klockor. Klassiska klockor är inte bara en snygg accessoar, väljer du rätt modell och vårdar ditt armbandsur kan det visa sig bli en klenod värd mycket pengar. Sedan är det inte alla som har råd i att investera i en Rolex, men sådana modeller kan säljas för miljoner på andrahandsmarknaden. 

Sällsynt whisky kan även det ha en god prisutveckling. Det kan vara allt från Game of Thrones-whisky till Macallans limiterade upplagor med olika koncept. 

Mindre bra investeringar

Saker som snabbt slits av minimalt med användning kan det vara bra att undvika att köpa i investeringssyfte – inte minst om du vet med dig att du inte kommer kunna skydda den dyra prylen tills det är dags att sälja den vidare. 

 

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade