Prisvärt att hyra årets semesterstuga | Smspengar

Prisvärt att hyra årets semesterstuga

25 July, 2012

Smslån » Nyheter » Prisvärt att hyra årets semesterstuga
Sverige är fullt av såväl vackra platser som fina stugor och hus. Hyr man en stuga har man chansen till att kunna leva precis som hemma, men på en ny spännande plats. Det finns tyvärr inga garantier för att vädret kommer att bli bra under din semester, om du väljer att stanna i Sverige. Men med en semester på hemmaplan har man chansen till att hålla kostnaden nere.


Möjlighet att byta stuga och utsikt

Att hyra en semesterstuga är för många ett substitut för en egen sommarstuga. Fördelen med att hyra är att man kan byta plats år för år, något som inte går med ett eget ägande. De allra flesta semesterfirare har redan bokat, men än finns det chanser att boka. Vad man bör tänka på är att försäkra sig om att allt kommer att gå som planerat när man väl har hittat en stuga, som privatperson finns nämligen risken till att man blir lurad på affären.

Viktigt att tänka på villkoren

Det händer ibland att den person som hyrt ett hus sedan inte får det som man trodde ingick i affären. I värsta fall är stugan helt plötsligt inte längre ledig, och har hyrts ut till någon annan även fast man har betalat. Vad har man då för skydd som privatperson?

Svårt med skydd för privatpersoner

Störst skydd vid oförutsedda händelser har man som privatperson när man hyr en stuga genom en förmedling, i motsats till när man som privatperson hyr en stuga direkt av en annan privatperson. Hyr man en stuga av en privatperson har man inga regler att luta sig tillbaka mot, och man får själv vara extra noga med att klargöra viktiga detaljer med uthyraren.

Se till att ni är överens kring förutsättningarna

En förmedling har större press på sig att följa de regler som finns, och bland annat är baserade på riktlinjer från Konsumentverket. Via en förmedling kan man lättare känna sig trygg med att man får all den information som krävs, att avgifterna inte blir för höga och att avtalet om att få hyra stugan kommer att gälla. I de flesta fall är möjligheten att hyra en sommarstuga en perfekt chans till en stunds avkoppling, utan några onödiga problem.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade