Prisvärt att hyra årets semesterstuga

25 July, 2012

Smslån » Nyheter » Prisvärt att hyra årets semesterstuga
Sverige är fullt av såväl vackra platser som fina stugor och hus. Hyr man en stuga har man chansen till att kunna leva precis som hemma, men på en ny spännande plats. Det finns tyvärr inga garantier för att vädret kommer att bli bra under din semester, om du väljer att stanna i Sverige. Men med en semester på hemmaplan har man chansen till att hålla kostnaden nere.


Möjlighet att byta stuga och utsikt

Att hyra en semesterstuga är för många ett substitut för en egen sommarstuga. Fördelen med att hyra är att man kan byta plats år för år, något som inte går med ett eget ägande. De allra flesta semesterfirare har redan bokat, men än finns det chanser att boka. Vad man bör tänka på är att försäkra sig om att allt kommer att gå som planerat när man väl har hittat en stuga, som privatperson finns nämligen risken till att man blir lurad på affären.

Viktigt att tänka på villkoren

Det händer ibland att den person som hyrt ett hus sedan inte får det som man trodde ingick i affären. I värsta fall är stugan helt plötsligt inte längre ledig, och har hyrts ut till någon annan även fast man har betalat. Vad har man då för skydd som privatperson?

Svårt med skydd för privatpersoner

Störst skydd vid oförutsedda händelser har man som privatperson när man hyr en stuga genom en förmedling, i motsats till när man som privatperson hyr en stuga direkt av en annan privatperson. Hyr man en stuga av en privatperson har man inga regler att luta sig tillbaka mot, och man får själv vara extra noga med att klargöra viktiga detaljer med uthyraren.

Se till att ni är överens kring förutsättningarna

En förmedling har större press på sig att följa de regler som finns, och bland annat är baserade på riktlinjer från Konsumentverket. Via en förmedling kan man lättare känna sig trygg med att man får all den information som krävs, att avgifterna inte blir för höga och att avtalet om att få hyra stugan kommer att gälla. I de flesta fall är möjligheten att hyra en sommarstuga en perfekt chans till en stunds avkoppling, utan några onödiga problem.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juli

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade