Passa på att köpa när bostadspriserna sjunker

16 June, 2020

Smslån » Nyheter » Passa på att köpa när bostadspriserna sjunker

Coronakrisen har slagit till med besked men det får inte bara negativa effekter. För den som är ute efter att köpa sin första bostad börjar det nu bli ett läge när bostadspriserna börjar att sjunka. Enligt Hemnet är det framförallt bostadsrätter som det finns ett stort utbud av och där priserna är på väg neråt.

Köp din första bostad

Har du hittat din drömbostad är det kanske läge att köpa nu. Tänk bara på att du behöver ha 15 % i kontantinsats och att du behöver få ett lånelöfte från en eller flera banker.

Har man aldrig köpt en bostad innan är det inte helt lätt att veta hur processen går till men det förklarar vi här.

 • Läs på noga om bostaden och bostadsrättsföreningen. Ta reda på vilka reparationer som har gjorts och om det finns några som är planerade i föreningen. Kolla även upp bostadsrättsföreningens ekonomi.

 • Ge ditt bud. När du väl har bestämt dig för att ge ett bud gör du det skriftligt där objekt, köpesumma, säljare och köpare tydligt står.

 • Köpslut. När du och säljaren har kommit överens om alla detaljer är det dags för köpslut. Då möts ni i köparens bank och signerar köpebrevet.

 • Registrering av aktieägare. När köpet är genomfört och du skrivit på köpekontraktet registreras du som aktieägare i föreningen. Efter detta behöver du lämna in en deklaration på köpet till Skatteförvaltningen.

 • Överlåtelse av bostad. Nu är allt färdigt och bostadsrätten är din. Enligt överenskommelse med säljaren får du tillträde till lägenheten och kan flytta in för att starta ditt nya liv som bostadsrättsägare.

SMS Pengar finns för dig efter köpet

När du lagt alla dina pengar på en kontantinsats finns det kanske inte så mycket över för att köpa möbler. SMS Pengar erbjuder enkla lån utan konstigheter där du själv styr över dina uttag. Detta kan vara en tillfällig lösning för att köpa de nödvändigaste möblerna så att du kan börja njuta av ditt nya hem.

 

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


 • Som ett kreditkort i din mobil
 • Besked direkt helt utan UC
 • Direktutbetalningar 24/7
 • Direktutbetalningar 24/7 *
 • Låna 1 000 - 30 000 kr
 • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e December

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2022-02-21):
En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 39.8 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 787 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 58,91 %. Totalt att återbetala 21 430 kr

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2023 Alla rättigheter reserverade